1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Enine uzununa park etmeyin!
Enine uzununa park etmeyin!

Enine uzununa park etmeyin!

Kars Valisinden sürücülere uyarı: Enine uzununa park etmeyin!

A+A-

İl Koordinasyon Kurulu’nun son toplantısında Kars’taki park sorununa değinen Vali Ahmet Kara, “Enine uzununa park etmeyin!” diyerek sürücüleri uyardı. Toplantının yapıldığı Valilik girişinde ise engelli rampasına park eden bir araç, sorunun boyutunu gözler önüne sermeye yetti.

 

Valilik Gazi Salonunda yapılan 2010 yılının son İl Koordinasyon Kurulu toplantısına kentteki park sorunu damgasını vurdu. Vali Ahmet Kara, başkanlığını yaptığı toplantıda, Kars’ta bilinçli bir şekilde park kültürünün oluşmadığını belirtti. Vali Kara, Belediye tarafından yapılan içme suyu isale hattının inşa edilmesi nedeni ile bozulan yolların yanı sıra, özellikle sürücülerin düzensiz bir şekilde “enine boyuna” park etmelilerinden yakındı.

 

Vali Kara, “Kars’ta yatırımların bu kadar hızlı sürdüğü ve yoların bu kadar bozuk olduğu bir zamanda sürücüler son derece dikkatsiz davranıyor. Enine uzununa park ediyorlar. Bizim şehrimizde maalesef park kültürü denilen şeyden yoksunuz. Bir vatandaş bir mağazaya alışveriş yapmak için girdiğinde arabasına park yerine koymadan mağazanın önünde bırakarak ayrılıyor. Trafik ekiplerimiz de uyarılarının ardından gerekli cezai işlemleri uygulamak zorunda kalıyorlar. Bu nedenle vatandaşlarımız zaman zaman “neden ceza yazılıyor” diye dert yanıyorlar. Gönül arzu eder ki hiç ceza yazılmasın ama artık ilimizde park kültürü oluşması lazım. Yani nerede park edilir, nerede durulur, nerde durulmaz. Halen vatandaşlarımız park etme ile durma arasında ki farkı bilmiyorlar. Hatta caddelerde park yasağı uyarı levhasının bulunduğu yere bile park ediliyor. Bu konuda vatandaşlarımızın Belediye ve trafik ekiplerine yardımcı olmalarını rica ediyorum.” dedi.

 

UZAKLARDA ARAMAYA GEREK YOK

 

Toplantıda bunlar tartışılırken Valilik girişindeki bir görüntü ise Vali Kara’nın ne kadar haklı olduğunu göstermeye yetti. Engelli rampasına park edilen bir araç herkesin dikkatini çekti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.