1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Elektrik ve Elektronik Mühendisi Uğur Aydın'dan elektrik ve enerji meslek yüksek okulu önerisi
Elektrik ve Elektronik Mühendisi Uğur Aydın'dan elektrik ve enerji meslek yüksek okulu önerisi

Elektrik ve Elektronik Mühendisi Uğur Aydın'dan elektrik ve enerji meslek yüksek okulu önerisi

Sen – Sor Mühendislik ve Danışmanlık Hizmetleri sahibi Elektrik ve Elektronik Mühendisi Uğur Aydın, enerji tasarrufuna dikkat çekerek, Kars'ta elektrik ve enerji meslek yüksek okulu kurulması önerisinde bulundu...

A+A-

Elektrik Enerjisi Herkes için oldukça önemli bir kaynaktır.

Bu kaynağın en verimli ve faydalı kullanılması gerekmektedir.

Günümüz teknolojisinin elektrik enerjisine bağlı olarak gelişmesi de bu enerji kaynağının önemini her gecen gün bizlere hatırlatmaktadır.

Bu anlamda Elektrik enerjisini en doğru ve faydalı bir şekilde kullanılmasını sağlamak gerekmektedir.

Elektrik enerjisini en doğru kullanmanın en önemli yollarından birisi kesinlikle doğru yapılmış elektrik tesisatından geçmektedir.

Özellikle yeni yapılaşma açısından zengin olan şehrimizde yapılan yeni binalarda tesis edilen elektrik tesisatlarının kaliteli yapılmasının enerji tasarrufu konusunda en önemli etmenlerin başında gelmektedir.

Maalesef, elektrik tesisatları istismarlara açık olan bir alan olduğu için kalitesiz ya da yönetmeliklere uygun olmayan tesisatların yapılmasına da uygun zemin hazırlamaktadır.Böylelikle uygun olmayan elektrik tesisatları birçok açıdan zarar vermektedir ki yangın ve fazla enerji sarf etmek bunların başında gelmektedir. Özellikle alanında uzmanlaşamamış kişiler tarafından yapılan tesisatlar ne yazık ki hem hayati tehlike taşıyor hem de fazla enerji sarfiyatına yani fazla fatura ödemeye sebep oluyor.

Bu yüzdende gerek yeni bir ev satın alırken ya da yeni bir ev inşa ederken tesisatı yapacak teknik personelin iyi seçilmesi gerekir. Şehrimizde gözlemlediğim eksik bir şekilde yapılan tesisatlar maalesef üzücü bir tabloyu ortaya koymaktadır.

Yaklaşık 20 yıldır elektrik mesleğinde ömrünü geçirmiş birisi olarak uzmanlaşamamış teknik personellerin eksik yaptığı işler beni endişelendirmektedir.

Çünkü elektrik enerjisi hayati tehlike bulunduran güçlü bir enerji türüdür.

Özellikle şehrimizde meslek yüksekokulunun olmaması maalesef teorik anlamda kişilerin uzmanlaşamamasına neden olmaktadır.

Elektrik enerjisi gerçek anlamda bilgiye ve pratiğe dayalı olarak yapılması gereken bir enerji dalıdır. Bu enerjide eğitimle kazanılan ve uzmanlaşılan bir teknik alandır.

Şehrimizde Meslek yüksek okulunun olması bu anlamdaki teknik personel açığının kapatılması konusunda önemli bir yer tutacaktır.

Böylelikle Yapılan konutlarda uzman kişi çalıştırılması kaçınılmaz olacaktır ve daha sağlıklı tesisatlar imal edilecektir. Sonuç olarak doğru imal edilmiş elektrik tesisatları enerji tasarrufu acısından ve güvenli yaşam standardı açısından herkes için önemlidir.

Uğur AYDIN

Elektrik ve Elektronik Mühendisi 

Sen – Sor Mühendislik ve Danışmanlık Hizmetleri 

ugur-001.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.