1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Elektrik ve Elektronik Mühendisi Uğur Aydın : "Kars'ta Yapay Zeka ile Tarihi Binalar Kimliklendirilebilir"
Elektrik ve Elektronik Mühendisi Uğur Aydın : "Kars'ta Yapay Zeka ile Tarihi Binalar Kimliklendirilebilir"

Elektrik ve Elektronik Mühendisi Uğur Aydın : "Kars'ta Yapay Zeka ile Tarihi Binalar Kimliklendirilebilir"

Sen – Sor Mühendislik ve Danışmanlık Hizmetleri sahibi Elektrik ve Elektronik Mühendisi Uğur Aydın kaleme aldı...

A+A-

Transistörün (yarı iletken elektronik devre elemanı) icat edilmesiyle beraber hızlı bir şekilde gelişen elektrik ve elektronik tabanlı teknolojilerin güncel yaşantımızın her alanında kullanılan ürünler açısından kolaylık sağlamasıyla hayatın içinde baş köşede yerini almaktadır.

Günümüzde var olan bu teknolojik yapının da şüphesiz en önemli unsurlarından biriside yapay zekadır (artificial intelligence). 

Yapay zekâ tabanlı üretilen ürünler belirli bir programa dayalı sistemler bütünüyle çalışmasıyla insanların el ile yapacağı işleri kısmen tahmin etmesiyle birçok işi oldukça kolay ve hızlı yapılır hale getirmiştir. Yani bilgisayar program dillerini kullanarak mikro işlemci dediğimiz elektronik devre elemanlarının kod yazılmasıyla elde edilen elektronik kartların endüstriyel ürünlerle entegre bir şekilde çalıştırılmasıyla yapay zekâ hayatımıza girmiştir.

1950’ler den beri kullanılmaya başlayan yapay zekâ neredeyse bütün elektriksel ürünlerde kullanılmaktadır.

Günümüzde ise elektriksel yapılardan ziyade farklı alanlarda kullanılmaya başlanmıştır.

Örneğin; bacasız sanayi olan turizm sektörünün de vazgeçilmez bir parçası haline gelmiştir.

Yerel bölgelere ait olan tarihi ve kültürel değerleri yapay zekâ alt yapısı kullanılarak QR kod sistemine aktarılmasıyla gelen turistlere anlatılması sağlanarak bölgenin tanıtımının doğru ve kolay bir şekilde yapılmaktadır.

Bu anlamda ele aldığımızda hem kültürel hem de tarihi değerler olarak zengin bir kültüre sahip şehrimizde de yapay zekâ alt yapısı kullanılarak QR kod uygulamasıyla şehrimizin tanıtımı gelen turistlere rahatlıkla yapılabilir.

Özellikle günü birlik gelen turistlerin, tarihi yapılar hakkındaki bilgileri ve şehrin önemli kültürel değerlerini içeren bilgileri gösteren bir yapı oluşturularak turistlere şehrin tanıtımı sağlana bilinir.

QR kod uygulamasıyla şehrimiz için önemli sayılan yerlere konulacak olan kare kod turistler tarafından cep telefonlarıyla taratıldığında eserlerin bilgilerine ulaşarak gezdiği yeni yerler hakkında bilgi edinerek gezisini daha anlamlı hale getirecektir. Böylece şehrimizin tanıtılması daha kolay ve doğru bir şekilde yapılarak bölgesel turizme katkı sağlana bilinir.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.