1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Eğitime Sancılı Giriş
Eğitime Sancılı Giriş

Eğitime Sancılı Giriş

Kars'ta yeni bir eğitim öğretim yılı daha başladı. Tören düzenlendi, şiirler okundu, en süslü sözlerle "2010-2011 eğitim öğretim yılı hayırlı olsun" denildi.

A+A-

Ciddi anlamda öğretmen açığının bulunduğu, sıra masa ve sandalyelerin kırık olduğu, tuvaletlerin onarım dolayısıyla kullanılamadığı ve hijyenden uzak hâlâ tezek yakılan okullarımız da da eğitim öğretime sancılı başlandı.

 

SORUNLAR ÇÖZÜMSÜZLEŞİYOR

 

Eğitim performansı beklenen düzeye bir türlü erişmeyen Kars'ta öğrenci ve velileri ciddi sorunlarla dolu bir süreç bekliyor. Eğitimde Başarıyı Yükseltme Projesi'yle başlayan umut dönemi, eğitimci açığının kapatılamaması sebebiyle yeniden kesintiye uğrayacak.

 

EĞİTİM SORUNLARI

 

Genel Lise ve derslik sayısı yetersizliği, derslik ve öğretmen başına düşen öğrenci sayısı yüksekliği sorunlarının yaşandığı Kars eğitim vizyonunda, velilerin büyük oranda alım gücü düşük kesimlerden oluşması ciddi sorunlar oluşturacak. Dershaneye gidemeyen öğrencilerin başarısı yine düşecek, gelir eşitsizliği eğitim performansını olumsuz biçimde etkileyecek.

 

KALİTE SORUNU

 

Kars'ta eğitimin kangren haline dönüşen sorunlarından birini de ilçeler ve kent merkezindeki semtler arasındaki eğitim kalitesi farklılığı oluşturuyor. Selim ve Sarıkamış ilçelerinin eğitim performansı diğer ilçelere göre öne çıksa da, genel bazda ilçelerimiz eğitimde kalite sorunu yaşıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.