1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Duyarlı esnaf yaban hayata sahip çıktı
Duyarlı esnaf yaban hayata sahip çıktı

Duyarlı esnaf yaban hayata sahip çıktı

Doğu Anadolu Bölgesinde özellikle geceleri etkili olan soğuk hava, yaban hayatı da olumsuz etkiliyor.

A+A-

Geceleri hava ıssının eksi 19 dereceye kadar düştüğü Kars'ın Sarıkamış ilçesinde bir grup esnaf, dükkanlarında biriktirdikleri sebze artıkları, ekmek ve yemleri yaban hayatı için doğaya bıraktı.

Esnaflar hazırladıkları yiyecekleri ilçe merkezine 10 kilometre uzaklıkta bulunan Ördek Gölü kenarına getirip, buz ve karlı zemine bıraktı.

Sarıkamış’ta sebze toptancılığı yapan Hasan Cellat, yaptığı açıklamada, soğuk hava nedeniyle yaban hayata karşı duyarsız kalamayacaklarını söyledi.

Cellat, özellikle ormanlık alanda yaban hayvanların soğuk hava nedeniyle yiyecek bulmakta zorlandığını belirterek, "Hava sıcaklığı eksi 19 derecede seyrediyor. Yaban hayatı gerçekten zor durumda bu Doğu Anadolu’nun bir gerçeği lütfen bütün duyarlı hayvan severlere sesleniyorum, doğaya yem bırakın ve bunları koruyun. Gördüğünüz gibi ördeklerimiz aç bir haftadır göl dondu sudan faydalanamıyorlar. Küçük yere sıkıştılar bunları mutlaka doyurmamız gerekiyor. Yeşillik getirdik dükkandaki kullanılmayan sebzelerden getirdik domates getirdik ve bütçemiz dahilin de 1 çuval arpa ve 1 çuval buğday aldık anları doğadaki dostlarımıza getirdik bugün huzurlu bir şekilde gidip evimizde uyuyacağız.” diye konuştu.

Mehmet Yücedağ da, Eskişehir'den Sarıkamış'a tatile geldiğini, esnafların yaban hayatı için yaptıkları etkinliğe destek amacıyla onlarla birlikte doğaya yem bıraktıklarını ifade etti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.