1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Duy da İnanma !
Duy da İnanma !

Duy da İnanma !

AK Parti Malatya Milletvekili Fuat Ölmeztoprak, Kars’ın da içinde bulunduğu bazı illerin "cazibe Merkezi" olma çalışmaları devam edecek" değerlendirmesinde bulununca gazetekars okurları ayaklandı.

A+A-

Konuya ilişkin olarak çok sayıda mesaj gönderen okurlarımız : “sayılan iller arasında belki de tek olmaması gereken il Kars ; çünkü Kars’ın cazibe merkezi olmasıyla ilgili son 10 yılda en küçük bir çalışma yapılmamıştır. Bu anlamda bunca zamandır neyin çalışması yapılıyor, anlayamadık.” değerlendirmesinde bulundular.

 

ÖLMEZTOPRAK'IN YAPTIĞI AÇIKLAMA

 

AK Parti Malatya Milletvekili Fuat Ölmeztoprak, hükümetin 2011-2013 dönemi kamu yatırım politikasında Malatya'nın da içerisinde yer aldığı 12 il için öncelik tanıyacağını bildirdi.

 

Ölmeztoprak, yaptığı yazılı açıklamada, (DPT) aldığı bilgiler ışığında, doğu illerinden batıya olan göçü önlemek için böyle bir önceliğin tanınacağını ifade etti.

 

Milletvekili Ölmeztoprak, ' Devlet Planlama Teşkilatı'ndan (DPT) edindiğimiz bilgilere göre 60. cumhuriyet hükümeti olan AK Parti iktidarımız, doğu illerimizden batıya göçün önünü kesebilmek için öncelikle kamu yatırımlarında etkinliğin arttırılmasını sağlayacaktır. Türkiye'nin orta ve doğusunda belirli nüfus büyüklüğüne ulaşmış çevre illerin sosyoekonomik gelişmesinin ve fiziki altyapısının hızlandırılması yönündeki politika önceliğini sürdürecektir' dedi.

 

Doğudan batıya göçü kesebilecek kentler olarak belirlenen Malatya, Elazığ, Diyarbakır, Kars, Erzurum, Gaziantep, Kayseri, Konya, Samsun, Sivas, Şanlıurfa, Trabzon ve Van il merkezlerinin cazibe merkezi haline dönüştürülmesi politikasının devam ettirileceğini vurgulayan Ölmeztoprak, şunları kaydetti:

 

'Bu illerdeki devam eden projelerden, 2011 yılında tamamlanarak hizmete alınabilecek projelere, fiziki gerçekleşmesi yüzde 75'in üzerinde olan projelere ve afet hasarlarının telafisine yönelik olarak başlatılmış projelere ödenek tekliflerinde birinci derecede öncelik verilecektir. Önümüzdeki 3 yıl içerisinde başta Malatya olmak üzere 12 ilin cazibe merkezi konumundaki şehir merkezlerinin sosyal ve fiziki altyapı yatırımlarına öncelik verilecek.'

 

Yasal Uyarı (Emeğe Saygı) : Yayımlanan haberin tüm hakları gazetekars.com, HÜRYURT Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.