1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Düşünüp de alın,mağdur olmayın
Düşünüp de alın,mağdur olmayın

Düşünüp de alın,mağdur olmayın

Kars-Ardahan Bölge Barosu avukatlarından Av. Ümit Korkmaz bayram alış verişlerini kredi kartlarıyla yapan vatandaşları uyardı.

A+A-

Ekonomik krizin vatandaşların nakit satın alma gücünü düşürmesiyle alışverişlerde halkın kredi kartı kullanımını daha da artığını belirten Avukat Ümit Korkmaz, "Bankaların tatlı kazanç kapısı olan kredi kartlarını kontrolsüz dağıtmaları, kart limitlerini olabildiğince yüksek tutmaya çalışmaları, limit aşım ücreti , her gün için uyguladıkları gecikme faiz oranları ve asgari ödeme tutarlarının artırılması gibi nedenlerle kullanıcın ödeme güçlüğü çekerek faize maruz kalmasına yol açarak kredi kartı mağdur kitlesini her geçen gün daha da artırmaktadır" dedi.

 

Korkmaz, "Günlük hayatın vazgeçilmez bir parçası haline getirilen kredi kartlarının kullanımı bayram alışverişlerinin etkisiyle daha da artmaktadır. Vatandaşların daha sonradan kart borçlarını ödemede zor duruma düşmemeleri için kartlarını kullanırken gereken özen ve dikkati göstermeleri ve ödeme güçleri ile orantılı olarak harcama yapmaları bu bayramı rahat ve huzurlu geçirmeleri şüphesiz faydalarına olacaktır. Zira kart borçlarını zamanında ödeyememiş olan vatandaşlar hakkında banka avukatları tarafından takip edilen binlerce icra dosyası bulunuyor" diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.