1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Düğünler ekonomik kriz dinlemiyor
Düğünler ekonomik kriz dinlemiyor

Düğünler ekonomik kriz dinlemiyor

Seçimlerde partilerin anons seslerinin ardından şimdide düğün araçlarının korna sesleri kente renk kattı.

A+A-

Renklilik bununla da kalmadı. Birbiri ardına süslenen gelin arabaları kent merkezinde trafiğe çıkınca renkli görüntüleri de beraberinde getirdi. Caddelerde tur atan gelin arabaları trafiğe neşe saçmaya devam ederken, çiçeklerin de yüzleri güldü. Bir çiçekçi dükkanının önünde zaman zaman 10 araç kuyrukça süslenmeyi beklerken, çiçekçi dükkanları adeta bayram havası yaşamaya başladılar. 30-200 TL arası değişen fiyatlarda süslenen gelin arabalarıyla tur atan düğün sahipleri de kesenin ağzını açmaya başladılar.

Tüm bu yaşananlardan en çok mutlu olanlar ise kuşkusuz damatlar. Damatlar sabah erken saatlerde çiçekçi dükkanlarına giderek gelin arabasının en güzel olması yönünde çaba harcıyorlar. Çiçek çeşidinden, yazı şekline kadar her şey ince ayrıntısına kadar düşünülüyor. Araçların süslenmesi tamamlanıncaya kadar damatlar sağdıç ve diğer arkadaşlarıyla birlikte işyerinden ayrılmıyorlar. Araçların süslenmesi bittikten sonra da işyeri sahibine teşekkür edip ücretlerini ödedikten sonra kentte tur atmaya başlıyorlar.

Çiçekçiler, “Bizler düğünlerin artmasından hep mutluluk duyuyoruz. Düğünler olunca hem gelin ve damat aileleri mutlu oluyor hem de bizler para kazanarak mutlu oluyoruz. Böyle devam etmesini istiyoruz. Allah düğünlerin sayısını artırsın inşallah” diyerek sevinçlerini dile getirdiler.

Düğün sahipleri de, “İnsanın ömründe bir kez düğün oluyor. Oğlunu ve kızını bir kez evlendiriyorsun. Böyle olunca da gerekirse borçlanıyoruz ama çocuklarımızın mutluluklarını görmek bizlere güç veriyor. Bizlerde ilimizdeki ekonomik krizden haberdarız. Bunu da bildiğimiz için düğünlerimizde para vermekten bile mutlu oluyoruz.” diye konuştular.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.