1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Asfalt atımına başlandı
Asfalt atımına başlandı

Asfalt atımına başlandı

Kars’ta 13 santimlik sıcak asfalt kurban kesilerek atıldı.

A+A-

Kars Belediyesi’nin yaklaşık 25 gün önce Atatürk Caddesi’nde başlatmış olduğu asfalt çalışması bugün kurban kesilerek start aldı. Vatandaşların da ilgi gösterdiği asfalt döküm çalışmalarına katılan Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, bir haftalık gecikme nedeniyle Kars halkından ve Atatürk Caddesi esnaflarından özür diledi.

Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, “Şu an Atatürk Caddesi’nde çalışmalarımızı başlattık.b En kısa sürede buranın asfaltı tamamlanacak. Bundan sonra da böyle bir gecikme olmayacak. Alt yüklenici firma yaklaşık 5 kişiyle burada çalışıyorlar. Silindir ve diğer araç ve gereçleriyle tam teşekküllü çalışıyorlar. Şu an bir sorunumuz yoktur. Tek bir sorunumuz vardı o da doğalgazla ilgili problemdi. Bu da çözüldü çok şükür. Bundan sonra da Kars halkına gerçekten sıcak asfalt nedir? Sıcak asfalt hangi şartlarda, hangi durumlarda yapılır? Bunu değerli hemşehrilerimizin hepsi gördü. Biz Atatürk Caddesi’ni ilk önce yaklaşık 47 santim kazıdıktan sonra alt zemin sağlam noktaya gelinceye kadar düzenli ve planlı çalışma yaptık. Alt zeminde 20 santim kalınlığında bazalt malzeme ile dolgu yaptık. Sonuç itibariyle de gördüğünüz gibi binder tabakası denilen sıcak asfaltı döküyoruz. Bunun üzerine de 5 santimlik aşınmaz tabakası dökülecek. Ankara’da, İstanbul’da, Erzurum’da olduğu gibi bizim ilimizde de artık sıcak asfalt olmuş olacak. Sıcak asfaltlı yollarımızı artık kentin her tarafında göreceğiz. Burada sizlerin huzurunda alt yüklenici firmaya teşekkür ediyorum. Yolun kazılmasından tutun tekrar zeminin oluşmasına, bordör taşlarının döşenmesinde, kaldırımların yapılmasında çok ciddi anlamda bilimsel verilere dayanılarak çalışma yapıyorlar.” dedi.

ANA ARTERLERDEKİ ASFALT ÇALIŞMALARI BU SEZON TAMAMLANACAK

Başkan Bozkuş, ana arterlerdeki asfalt çalışmalarının bu sezon itibariyle tamamlanacağını söyleyerek, “Yolumuzun asfaltı balık sırtı şeklinde olacak. Böylelikle de caddede oluşan sular direkt olarak Kars Çayı’na akacak. Sağlı-sollu yolun kenarından kendine iz bulup gidecek. Böylelikle de hiçbir sıkıntı olmayacak ve asfaltta bozulmalar meydana gelmeyecek. Atatürk Caddesi’nde asfalt döküm çalışmaları devam ederken, yarından sonra da Faikbey Caddesi’nde çalışmalara başlanılacak. Biz bu uygulamayla firmanın önünü açıyoruz ve işleri hızlandırmaya çalışıyoruz. Bir yandan Faikbey Caddesi’nde alt zemin çalışması ve bordörler yapılırken diğer taraftan da bu çalışmaların tamamlandığı bölgelerde asfaltımızı atalım. Çünkü alt zemini uyu oturtup üzerine asfaltı sağlam şekilde atmayı planlıyoruz.” diye konuştu. 

ASFALTIN KALINDIĞI 13 SANTİM

Asfaltın toplam kalınlığının 13 santim olacağını da ifade eden Başkan bozkuş, “8 santim kalınlığında binder tabakası olacak, onun üzerine de 5 santimlik aşınmaz tabakası gelecek. Toplam 13 santim asfalt olmuş oluyor ama onun altında da 20 santimlik altyapı zemini oluşmuş oluyor. Atatürk ve Faikbey Caddeleri tamamlandıktan sonra Kazımpaşa, Halitpaşa, İnönü ve Cumhuriyet caddeleri de bu sene sıcak asfalta kavuşmuş olacak.” şeklinde konuştu. 

KARS HALKINA HAYIRLI OLSUN

Alkışlar eşliğinde konuşmasını sürdüren Başkan Bozkuş, “Kars halkına hayırlı olsun. Gerçekten de Karslı hemşehrilerimize teşekkür ediyoruz. Yaklaşık bir hafta geç kaldık. Ama bizi sabırla bekledikleri için herkese teşekkür ediyoruz. Ama bundan sonra yapacağımız asfalt çalışmalarında kesinlikle bekleme olmayacak ve her şey zamanında yapılacak. Onun için bir kez daha Kars halkına ve özellikle de Atatürk Caddesi esnafına teşekkür ediyoruz. Onları biraz mağdur ettik ama her şeyin bir bedeli vardır, bir karşılığı vardır. Bundan sonra da çok sağlıklı bir caddede kendi işlerini yürütecekler.” ifadelerini kullandı. 

ATATÜRK CADDESİ ÇİFT YÖNLÜ TRAFİĞE AÇILIYOR. ARAÇLAR 30 DAKİKADAN FAZLA PARK EDEMEYECEK

Atatürk Caddesinin asfalt çalışması tamamlandıktan sonra İl Trafik komisyonu kararıyla çift yönlü trafiğe açılacağını da kaydeden Başkan Bozkuş, araçlarında ancak dörtlülerini yakarak yarım saat park edebileceklerini aksi halde cezai müeyyidenin uygulanacağını belirtti. Başkan Bozkuş, “Park sorununu da çözeceğiz. Açık alanda otoparkla bu sorunu çözmeyi düşünüyoruz. Şu anda Halitpaşa Caddesi’nde bir açık otoparkımız var. Buna benzer bir çok noktada açık otopark yapılmasını planladık. İstanbul örneğini alarak vatandaşlar yapmasa bile biz Belediye olarak vatandaşı arsasını kiralayıp yapacağız. İşyeri önünde cadde park eden araçlar ise bundan böyle en fazla yarım saat durabilecekler. Onun ötesinde durma yok. Yarım saatten fazla duranlar olursa İl Trafik komisyonu kararıyla ceza uygulayacağız. Belediye komisyonun bir üyesidir. Üye olarak biz kendi görüşümüzü yazılı olarak kendilerine ileteceğiz. Bu şekilde de çalışma yapacağız.” dedi.

Bozkuş, daha sonra şunları söyledi:

“Sonuçta asfalt, asfalt diyorduk ama Kars halkı bekledi, sabretti artık sonuçlar görülüyor. Biz, “Alt yapı bitmeden üst yapıyı yapmayacağız” demiştik. “Bize inanın biz kesinlikle sağlıklı asfalt yapacağız” dedik ve onun içinde verdiğimiz sözün arkasında durduk ve durmaya da devam edeceğiz. Bunu herkes böyle bilsin. “Batı’da, İç Anadolu’da böyle bir asfalt nasıl yapılıyorsa burada da aynısı olacak” dedik ve çok şükür kısmet oldu aynısını da yaptık.

Başkan Bozkuş ayrıca, vatandaşların TOKİ ve diğer konulardaki sorularını cevapladıktan sonra asfalt çalışmalarını yerince inceledi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.