1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. DSİ Genel Müdürlüğü heyeti, Kars’ta incelemelerde bulundu
DSİ Genel Müdürlüğü heyeti, Kars’ta incelemelerde bulundu

DSİ Genel Müdürlüğü heyeti, Kars’ta incelemelerde bulundu

DSİ Genel Müdür Yardımcısı Faruk Fıratoğlu ve beraberindeki heyet DSİ Kars 24. Bölge Müdürlüğünde incelemelerde bulundu.

A+A-

DSİ Genel Müdür Yardımcısı Faruk Fıratoğlu ve beraberindeki Arazi Toplulaştırma ve Tarla İçi Geliştirme Hizmetleri Dairesi Başkanlığından Daire Başkan Yardımcısı İbrahim Burak Yeşiloğlu ve Şube Müdürü Atakan Sert, DSİ Kars 24. Bölge Müdürlüğünü ziyaret ederek, Bölge Müdürü Mahmut Dündar, Bölge Müdür Yardımcıları, Şube Müdürleri ve teknik personellerle birlikte yapımı devam eden arazi toplulaştırma ve tarla içi geliştirme hizmetleri kapsamında yapımı devam eden işleri yerinde incelediler. 
Arazi ziyareti öncesi DSİ Kars 24. Bölge Müdürlüğü toplantı salonunda Bölge Müdürlüğü çalışmaları ve arazi toplulaştırma çalışmaları hakkında bilgilendirme ve değerlendirme sunumu yapıldı.
DSİ heyeti daha sonra Kars Barajı 1. Kısım Sulaması Arazi Toplulaştırma ve Tarla İçi Hizmetleri Geliştirme Projesi alanında incelemelerde bulundu.
DSİ Kars 24. Bölge Müdürlüğü bünyesinde çalışmaları devam eden Kars Barajı 1. Kısım Sulaması AT Ve TİGH Projesi; Kars Merkeze bağlı 21 yerleşim birimi, Akyaka İlçesine bağlı 6 yerleşim birimi, Arpaçay İlçesine bağlı 3 yerleşim birimi olmak üzere toplam 30 adet Yerleşim Birimini kapsayan 338.190 dekar alanda gerçekleştirilmekte olup, %85 oranında fiziksel gerçekleşme sağlanan işin 2019 yılı sonuna kadar tamamlanması planlandı. 30 adet yerleşim birimde 8681 adet mülakat yapılarak çalışmaları tamamlandı. Ağustos ayı itibari ile 30 köye ait 330.000 dekar alandaki parselasyon projeleri tamamlandı. 5 köyde yer teslimleri yapılarak kati projeleri onaylandı, tescil çalışmaları devam ediyor. Kalan 15 köyün yer teslimleri tamamlandı, kalan 10 köyün yer teslimlerinin ise Kasım ayı sonuna kadar tamamlanması planlanmaktadır. 922 km tarla içi yolun reglaj çalışmaları tamamlandı. Proje sahasında bulunan 11.161 adet kadastro parseli, yapılan bu toplulaştırma projesi ile 7043 adet kadastro parseline düşürülmüş olup, sağlanan toplulaştırma oranı %37 oldu.
Kars Arpaçay Bayburt Sulaması AT VE TİGH Projesi; Kars Merkez ve Selim ilçesine bağlı 8 adet yerleşim birimini kapsayan 66.010 dekar alanda gerçekleştirilmekte olup, Projedeki 8 köyde 66.010 dekar alanda parselasyon projeleri tamamlandı. Proje sahasındaki bütün köylerde yer teslimleri yapılarak onaylandı ve 5 köyde tescil çalışmaları devam ediyor.Oluklu, Çaybaşı ve Aşağıkotanlı köylerinin tapu kontrolleri tamamlanarak tescili yapıldı. Ağustos ayı itibariyle 252 km tarla içi yolun açma çalışmaları ve 70 km yolun stabilize malzeme serilip sıkıştırılması çalışmaları tamamlandı. Proje sahasında bulunan 5.100 adet kadastro parseli, yapılan bu toplulaştırma projesi ile 3.912 adet kadastro parseline düşürülmüş olup, sağlanan toplulaştırma oranı %33 olmuştur. %70 oranında fiziksel gerçekleşme sağlanan işin, hava şartlarının elvermesi halinde 2019 yılı sonuna kadar tamamlanması planlandı.
Ardahan Göle 1. Kısım AT ve TİGH Projesi; Ardahan ili Göle ilçesine bağlı 16 adet yerleşim birimini kapsayan 261.180 dekar alanda gerçekleştirilmekte olup, Projeye ait tüm köylerin parselasyon planları tamamlanmış olup, kalan 4 köyde yer teslimi çalışmaları devam ediyor. Kadastro ve tapu tescili tamamlanmayan 6 köye ait tescil çalışmaları devam etmekte. 227 km tarla içi yol yapımı işi tamamlanmış olup 2019 yılı sonuna kadar toplam 320 km tarla içi yol yapımı işi tamamlanacak. %90 oranında fiziksel gerçekleşme sağlanan işin, 2019 yılı sonuna kadar tamamlanması planlandı. Proje sahasında bulunan 15.344 adet kadastro parseli, yapılan bu toplulaştırma projesi ile 8675 adet kadastro parseline düşürülmüş olup, sağlanan toplulaştırma oranı %41 oldu.
DSİ Genel Müdür Yardımcısı Faruk Fıratoğlu, 3 gün süren DSİ 24. Bölge Müdürlüğü ziyaretlerinde, yapılan başarılı ve verimli çalışmalardan dolayı Bölge Müdürü Mahmut Dündar ve emeği geçen DSİ ve yüklenici firma çalışanlarına teşekkür etti. 
Bölge Müdürü Mahmut Dündar da, desteklerinden ve ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, Genel Müdür Yardımcısı Faruk Fıratoğlu ve beraberindeki heyete teşekkür etti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.