1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Doç. Dr. Kapu Ak Partiden A.Adayı
Doç. Dr. Kapu Ak Partiden A.Adayı

Doç. Dr. Kapu Ak Partiden A.Adayı

Serhat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Doç. Dr. Hüsnü Kapu, görevinden istifa ederek, Adalet ve Kalkınma Partisi’nden Kars Milletvekili aday adayı olduğunu açıkladı.

A+A-

Doç. Dr. Hüsnü Kapu’nun Ak Parti’den Kars Milletvekili Aday Adayı olması, yatırım ve iş dünyasını sevindirdiği kadar, köyler de ve ilçelerde de büyük sevinçle karşılandı.

Dürüstlüğü, başarısı ve çalışkanlığı ile tanından, Kars halkı tarafından sevilen ve sayılan, Kars’ın her alanda kalkınması ve gelişmesi için ortaya koyduğu tezlerle büyük çaba harcayan, Doç. Dr. Hüsnü Kapu’nun Ak Parti’den Kars Milletvekili Aday Adayı olması Ak Parti camiasında da büyük memnuniyet yarattı.

Konu ile ilgili görüşlerini aldığımız Doç. Dr. Hüsnü Kapu şunları söyledi : “Kıymetli Karslı hemşerilerim, şehrimizin ekonomik, sosyal ve kültürel gelişmesini sağlıklı bir zeminde sürdürebilmesine katkıda bulunmak için ifa etmiş olduğum Serhat Kalkınma Ajansı Genel Sekreterliği görevimden istifa edip 26. Dönem Milletvekilliği Seçimine Ak Parti’den aday adaylığı başvurumu yapmış bulunmaktayım.

2003 yılında Kafkas Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümünde Öğretim üyesi olarak göreve başladığımdan bu yana, üniversitedeki eğitim-öğretim çalışmalarımla birlikte, aynı zamanda şehrimizin temel sorunlarının çözümü noktasında da çalışmalarım hep oldu ve hala olmaya devam etmektedir.

Yıllardır bölgede yaşayan biri olarak bölgenin ve özellikle şehrimizin temel sorunlarını çok iyi bildiğimi düşünüyorum. Sorunların önemli bir kısmı ekonomik olmakla birlikte, güvenlik sorunu da son zamanlarda kendini hissettirmeye başlamıştır.   Özellikle ekonomik sorunlarınçözülmesinde iki temel gelişme ekseninin (Çalışmalarımız sonucunda şehrimizin kaderini değiştirebilecek gelişme eksenlerinden birinin hayvancılık, diğerinin ise turizm ve hizmet sektörü olduğunu belirlemiş bulunmaktayız.) önemli olduğunu düşünen ve bu noktada da önemli çalışmalar yapan bir kardeşinizim. Gelişme eksenlerinden birisi olan hayvancılığın daha rasyonel bir zeminde nasıl geliştirileceği konusunda genelde TRA2 bölgesinin, özelde ise ilimizin kaderini değiştirebilecek somut projeler hazırlamış bulunmaktayız. Diğer gelişme ekseni olan turizm ise, son yıllardailimizin ve bölgemizin gelişmesinde çok önemli bir yere sahip olmuştur. Bu gelişme trendinin sağlıklı bir şekilde devam etmesi için ulusal turizm eylem planıyla uyumlu projeler tasarlamış bulunmaktayım.

Şehrimizin en önemli diğer bir sorun alanı ise, alt yapı sorunlarıdır. Bu konuda da, daha üniversitedeki görevimdeyken üzerinde çalıştığım ve Ajansa geçtikten sonra da çalışmalarını devam ettirdiğim iki Avrupa Birliği Projesi ( Her iki projenin toplam bütçesi yaklaşık 60 milyon Türklirasıdır.), ihale aşamasına gelmek üzeredir.

Ekonomik sorunlar la birlikte, şehrimizin sosyal ve kültürel gelişmesi konusunda da çalışmalar yapmaktayım. Özellikle sivil toplum kuruluşlarındaki çalışmalarımla (hala devam etmektedir), şehrimizin bu noktadaki açığını kapatmaya çalışmaktayız. Kısaca şehrin bir evladı olarak, genelde bölgenin ve özelde ise ilimizin bütün sorun alanlarıyla ilgili bilgi sahibi olduğumu ve bu sorunları kulaktan dolma değil yaşayarak öğrenen biri olarak, çözümleri noktasında da bilgisi ve önerisi olan bir kardeşinizim. Çıktığım bu yolda dua ve desteklerinizi bekliyor saygılar sunuyorum.”

DOÇ. DR. HÜSNÜ KAPU KİMDİR:

Doç. Dr. Hüsnü KAPU 1971 yılında Kars’ın Sarıkamış ilçesinin Karakurt köyünde doğmuş, ilk okulu kendi köyünde, orta ve lise öğrenimini Sarıkamış İmam Hatip Lisesinde tamamlamıştır. 1987 yılında Atatürk Üniv. İİBF İşletme bölümünde başladığı üniversite eğitimin 1991’de tamamlamıştır. 1993 yılında Kırıkkale Üniversitesinde başladığı akademik hayatına sırasıyla Marmara Üniversitesi İİBF, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi ve Kafkas Üniversitesi İİBF İşletme Bölümünde devam etti. 2012-2013 yılında Amerika Birleşik Devletleri Florida eyaletinde bulunan Florida State Üniversitesinde Misafir Öğretim üyesi olarak Çalışmalarda bulundu. Serhat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri’yken görevinden istifa ederek 26. Dönem milletvekilliğine Ak Partiden aday adaylığı başvurusu yaptı.”

husnu-kapu-1.jpg

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.