1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Doç. Dr. Hacı Ahmet Deveci Siyasete mi Atılıyor ?
Doç. Dr. Hacı Ahmet Deveci Siyasete mi Atılıyor ?

Doç. Dr. Hacı Ahmet Deveci Siyasete mi Atılıyor ?

Gaziantep Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hacı Ahmet DEVECİ siyasete mi Atılıyor ?

A+A-

14 Mayıs 2023 Pazar günü yapılması kararlaştırılan Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem milletvekilliği seçimleri Gaziantep’te kıyasıya geçeceğe benziyor.

Daha önce kamuda çalışmayan birçok kişi aday adaylıklarını açıklarken, seçim sürecinin başlamasıyla kamuda çalışanlar için aday adaylığı süreci başlamış olup kamuda çalışanların16 Mart 2023 tarihine kadar istifa etmeleri gerekmektedir.

İstifası beklenenler arasında dikkat çeken öyle bir isim var ki Gaziantep’te merak konusu oldu.  Bu isim halen Gaziantep Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hacı Ahmet DEVECİ.

İki yıldır sahada dolaşan ve halkla iç içe olan Doç. Dr. DEVECİ, 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen deprem felaketinde Gaziantep’in en çok etkilenen İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde depremin ilk gününden beri yardım ekibiyle birlikte depremzede vatandaşların yardımına koştu. Depremin ilk günü İslahiye’ye ailesinin yanına gidip eşi ve çocukları ile çadırda yaşamaya başlayan Doç. Dr. DEVECİ, gerek akademik camiada gerekse de sivil toplum kuruluşlarınca tanınan bir isim olması nedeniyle İslahiye ve Nurdağı’na yardımların gelmesinde etkili oldu.

Her gün depremzede vatandaşlarımızın sorunlarını ve isteklerini dinleyen Doç. Dr. DEVECİ’ye İslahiye ve Nurdağı bölgesinde halkın büyük teveccühü olduğu, önümüzdeki seçimde milletvekili olarak görmek istedikleri belirtildi.

Daha çarpıcı bir örnek vermek gerekirse İslahiye Hanağzı Mahallesi AKP Mahalle sorumlusu olan Mehmet TATARHAN adlı vatandaş ; ‘depremin 20.günü olmasına rağmen AKP’lilerin İslahiye’nin dağ köylerine gelmediğini ve yardım göndermediğini, bunun hesabını sandıkta soracaklarını’ belirtti.

İslahiye ve Nurdağı’nda yaptığımız görüşmelerde adını sıkça duyduğumuz Doç. Dr. DEVECİ’yle yaptığımız telefon görüşmesinde kendisinin milletvekilliği aday adaylığını düşünüp düşünmediğini, düşünüyorsa hangi partiden aday adayı olacağını sorduk.

DEVECİ, ‘bende köy çocuğuyum her zaman ezilen halkımızın yanındayım, halkımızın böyle bir talebi iki yıldır zaten var, tabi ki halkımızı talebine bir cevap vermemiz lazım, önümüzdeki hafta kesin kararımı vereceğim’ dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.