1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Digor ana deresi ıslah çalışmaları tamamlandı
Digor ana deresi ıslah çalışmaları tamamlandı

Digor ana deresi ıslah çalışmaları tamamlandı

Kars’ın Digor ilçesinde ana deresi ıslah çalışmaları tamamlandı.

A+A-

Volkan KARABAĞ

DSİ, Kars’ta yaptığı yatırımlarla illerimizin mümbit topraklarını su ile buluşturmaya, vatandaşlarımıza içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltmaya devam ediyor. Kars ve ilçelerinde son dönemde yapılan su yapılarının artması bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde de önemli rol oynuyor.

Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü Kars’ta yaptığı yatırımlarla Kars’ın mümbit topraklarını su ile buluşturmaya, vatandaşlarımıza içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltmaya devam ediyor. Kars’ın Digor ilçesinde son dönemde yapılan su yapılarının artması bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde de büyük katkı sağlıyor.

Digor’da Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü olarak Baraj, Gölet ve Sulama tesislerinin yanı sıra Islah çalışmalarıyla da çiftçileri desteklemeye devam ediyor.

Digor’da yapımı devam eden Digor Ana Deresi taşkın koruma işi hakkında yazılı açıklamada bulunan DSİ Genel Müdürü Prof. Dr. Lütfi Akca, “Proje kapsamında Digor Ana Deresinde sağ ve sol sahilde toplam 300 m betonarme sulama kanal imalatı,  3900 m kâgir duvar imalatı, 7 adet düşü havuzu, 3 adet kemer tipli yaya geçidi , 1 adet kemer tipli hayvan geçidi ve 1 adet su alma yapısı yapılmıştır. Kars Digor İlçesi Ana Deresi ıslah çalışmasında fiziki olarak % 100 gerçekleşme sağlanmıştır.” dedi.

digor-ana-deresi-islah-calismalari-tamamlandi-1.jpgdigor-ana-deresi-islah-calismalari-tamamlandi-2.jpgdigor-ana-deresi-islah-calismalari-tamamlandi-3.jpgdigor-ana-deresi-islah-calismalari-tamamlandi-4.jpgdigor-ana-deresi-islah-calismalari-tamamlandi-5.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.