1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Devlet sahip çıkacak…
Devlet sahip çıkacak…

Devlet sahip çıkacak…

16 yaşındaki kız, devlet yurdunda tecavüze uğradı, hamile kaldı. İl il dolaştırılırken bir kaza sonucu ortaya çıkan skandal olayda devlet kız ile dünyaya getireceği çocuğu koruma altına alacak.

A+A-

Mukadder YARDIMCIEL

ANTALYA Yetiştirme Yurdunda kalırken tecavüze uğrayan ve 3.5 aylık hamile olduğu belirlenen 16 yaşındaki A.Y.’nin bebeğine devlet sahip çıkacak.

 

Antalya’nın Serik İlçesi'nde 1964 yılında zihinsel ve bedensel engelli olarak dünyaya gelen A.Y., babasının uyuşturucudan sabıkalı olması nedeniyle Antalya Yetiştirme Yurduna yerleştirildi. Yurtta barınan A.Y.’ye iddiaya göre, 4 ay kadar önce bir güvenlik görevlisi tecavüz etti. Olayın duyulması üzerine yine iddiaya göre Antalya Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, A.Y.’nin izini kaybettirmek için Kars’a gönderdi. Kars Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü de bir süre barındırdığı A.Y.’yi, Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf’ın Kars’a gelmesi üzerine Siirt’e göndermek için yola çıkardı. İl Müdürlüğü bünyesinde çalışan iki temizlikçi kadın eşliğinde 8 Temmuz günü gönderilen A.Y., Sarıkamış’ın Karakurt Köyü yakınlarında otobüsün kaza geçirmesi üzerine yaralandı. Trafik kazasında bir eli ve ayağı kırılan A.Y., Kars Devlet Hastanesi Ortopedi Servisine kaldırıldı ve burada hamile olduğu anlaşıldı.

 

CHP'Lİ ÖĞÜT İLGİLENİYOR

 

Olayı Ankara’da öğrenen CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, 9 Temmuz günü Kars Devlet Hastanesi Ortopedi Servisinde tedavi gören A.Y.’yi ziyaret etti. Tecavüz edenin ismini bilmediğini anlatan ve gözyaşı döken A.Y.’nin durumunu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf’la görüştüğünü açıklayan Milletvekili Ensar Öğüt şu bilgiyi verdi: “Bakana, ‘tecavüze uğrayan zihinsel ve bedensel engelli çocuk, doğuracağı bebeğine nasıl bakacak?’ diye sordum. Devlet Bakanı, A.Y.’nin Siirt’teki kadın sığınmaevine yerleştirileceğini ve hamile olduğu için sürekli doktor kontrolü altında tutulacağını söyledi. Bakan Selma Aliye Kavaf, ‘Bebek ve annesi doktor kontrolunda olacak. Doğumdan sonra çocuğu devlet sahiplenecek’ dedi. Ayrıca, tecavüz edinin ortaya çıkarılmasını da bakandan istedim.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.