1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Desteklemede Yetiştiricilerin Yapması Gerekenler
Desteklemede Yetiştiricilerin Yapması Gerekenler

Desteklemede Yetiştiricilerin Yapması Gerekenler

2017 Yılı Anaç Koyun Keçi Desteklemesinde Yetiştiricilerin Yapması Gerekenler...

A+A-

Kars İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından yazılı basın açıklaması yapılarak 2017 yılı Anaç Koyun Keçi Desteklemesinde, yetiştiricilerin yapması gereken işlemler anlatıldı.

Yapılan yazılı basın açıklaması şöyle: "2017 yılı Anaç Koyun Keçi Destekleme çalışmaları 18/08/2017 tarih ve 30158 sayılı Resmi Gazetenin mükerrer sayısında yayımlanan Tarımsal Desteklemelere İlişkin Karar (2017/10465) ve 26/8/2017 tarih ve 30166 sayı Resmi Gazetede yayımlanan Uygulama Esasları Tebliği (2017/32) kapsamında yapılacak olan 2017 yılı Anaç Koyun Keçi Desteklemesinde, yetiştiricilerin yapması gereken işlemler aşağıda belirtilmiştir.

1. Anaç Koyun Keçi Desteklemelerinden yararlanmak isteyen yetiştiriciler, Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliğine üye olmalıdır. Birliğe üye olmayan yetiştiriciler, desteklemeden faydalanamaz.

2. Anaç Koyun Keçi destekleme başvuruları, yetiştiricinin üye olduğu Damızlık KoyunKeçi Yetiştiricileri Birliğine 05 Eylül 2017 - 24 Kasım 2017 tarihleri arasında, ekinde kulak küpe numaraları yazılı olan dilekçe ile başvurması gerekir.

3. Yetiştiricilerin işletmesinde bulunan hayvanlarının 05 Eylül 2016 tarihi ve öncesinde doğmuş olması gerekir. Daha sonrasında doğan hayvanlar için desteklemelerden yararlanılamaz.

4. Yetiştiricinin işletmesinde bulunan tüm hayvanlarının kulak küpe numaralarını yıl içinde Bakanlığımız kayıt sistemi olan HAYBİS (TÜRKVET)’e kayıt etmeli ve güncel tutmalıdır.

5. Koyun keçi yetiştiricisi HAYBİS (TÜRKVET)’e kayıtlı hayvanların küpe numaraları ile ahır/ağılında (işletmesinde) bulunan koyun keçilerin kulağındaki küpelerle karşılaştırma yapmaları gerekiyor. Ahır/ağılında (işletmede) bulunan ancak HAYBİS (TÜRKVET)’ten alınan işletme hayvan listesinde olmayan koyun ve keçilerini kendi işletmelerine 24 Kasım 2017 tarihine kadar kayıt yaptırmalıdır.

6. Koyun keçi yetiştiricisi ahır/ağılında (işletmesinde) bulunan ve HAYBİS (TÜRKVET) ile güncellenmiş son listeyi üyesi olduğu Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliğine 24 Kasım 2017 tarihine kadar dilekçe ile başvurması gerekmektedir.

7. Yetiştirici, başvuruda bulunduğu hayvanları İl/İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüz personellerince tespit edene kadar satmamalıdır.

Hayvancılık desteklemeleri konusunda daha ayrıntılı bilgi almak isteyen yetiştiricilerimiz, Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürlüğümüz ile İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüze başvurabilirler."

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.