1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Denetim beklentisi
Denetim beklentisi

Denetim beklentisi

Kurban Bayramı'na sayılı günler kala Hayvan Pazarı'nda canlılık yaşanmaya başlarken, satıcılar pazar yerinin denetimsizliğinden şikayetçi.

A+A-

Kurbanlıklar yavaş yavaş pazar yerine girmeye başladı. Hayvan pazarı sakinleri Kurban Bayramı öncesinde sıkıntı ve beklentilerini dile getirdi. Hayvan pazarının pisliği, kurbanlıkların sağlık denetiminin yetersizliği gibi konularda yetkililerin duyarsızlığından şikayetçi olan hayvan satıcıları, bayram öncesinde acilen tedbir alınmasını istedi.

 

HANİ SAĞLIK DENETİMİ YAPILACAKTI

 

Yetkililerin hayvan pazarında ofis açarak hayvanları sağlık kontrolünden geçirmesini isteyen hayvan satıcıları, aşı, sağlık menşesi gibi işlemlerin de hayvan pazarında gerçekleştirilmesini istedi. Hayvan pazarının sağlıksız olması, biriken hayvan dışkılarının zamanında temizlenmemesini de eleştiren kurban satıcıları, "Türkiye'nin en bakımsız hayvan pazarı maalesef burası. Kar ya da yağmur yağsa çamur ve hayvan dışkıları içerisinde kalacağız. Sağlıksız, denetimsiz bir ortamda satış yapmamız bizden bekleniyor." dedi.

 

KAÇAK HAYVAN GİRİŞİ

 

Hayvan pazarına hastalıklı, kaçak hayvan girişinin önlenmesi için gerekli zabıta tedbirlerinin alınmasını isteyen satıcılar, "Hayvan pazarına eline kolunu sallayan hayvanını sokabiliyor. Pazarda hırsızlık malı ya da hastalıklı hayvan satışı yapmak çok kolay" diye konuştular.

 

SAHTE PARA KORKUSU

 

Başka bir satıcı da hayvan alım satımlarında milyarlarca liranın döndüğü hayvan pazarına bayram öncesinde sahte para makinesinin yerleştirilmesini ve üreticilerin korunması için zaman kaybetmeden her kesin gerekli tedbirleri alınmasını talep etti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.