1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Çetin Adıgüzel Birinci Oldu
Çetin Adıgüzel Birinci Oldu

Çetin Adıgüzel Birinci Oldu

Kars türkülerine hayat veren Çetin Adıgüzel, Türkiye Türkü Bayramı”nda birincilik ödülüne layık görüldü...

A+A-

Müzisyen Salih Şahin’in projelendirdiği, Kars Belediyesi’nin organize ettiği, TRT ile Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteklediği “Kars 1. Türkiye Türkü Bayramı”nda, Kars türkülerine hayat veren Çetin Adıgüzel, Mahalli ( Yöresel ) Türkü Dalı’nda birinciliğe layık görüldü.

 

Otuz yılı aşkın süredir Kars kültür ve folklorünün içerisinde aktif rol alan ve bu kültürü yaşatan Çetin Adıgüzel’in birincilik ödülüne layık görülmesi Kars’ta memnuniyetle karşılandı.

 

Anonim halk türküsü “Sarı Gelin” ve rahmetli Nuran Çapan’dan alınan “Karsımız” türküleriyle birincilik ödülüne layık görülmekten büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Çetin Adıgüzel, bu yarışmaya katılmak ve Karsımız adına son derece önemli bir ödülün sahibi olmak benim için onurdur, dedi.

 

Adıgüzel sözlerini şöyle sürdürdü : “Âşıklar diyarı, zengin folklorik özelliği ile serhat şehrimizde düzenlenen bu yarışma, aslında çok geç kalınmış bir projedir diye düşünüyorum. Unutulmaya yüz tutmuş Kars türkülerimiz bu projeler sayesinde yeniden hayat buldu. Kars türkülerimiz ‘Kars Radyo Evi’ kapandıktan sonra radyomuz arşivinin ‘Erzurum Radyo Evi’ arşivlerine katılmasının ardından, komşu iller olmak üzere değişik yörelere mal edilmekte ve kültür erozyonuna uğramaktadır. Başta Kars müziğine gönül vermiş olan ve projenin mimarı sayın hocamız Salih Şahin'e, Kars Belediyesi’ne, Kars Valiliği’ne, jüri üyelerine, Kültür Bakanlığı Türk Halk Müziği Ses ve Saz Sanatçılarına, Ankara ve İstanbul’dan gelen TRT Ses ve Saz Sanatçılarına, Türksoyla İpekyolu Programı Yapımcısı Seyfullah Türksoy’a katılımcılara ve tüm Kars halkına en derin sevgi ve saygılarımı sunarım.”

cetin-adiguzel.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.