1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Demirci “TKDK”yı Anlattı
Demirci “TKDK”yı Anlattı

Demirci “TKDK”yı Anlattı

Kars Vali Yardımcısı Murat Demirci, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumunun (TKDK), dünyayla entegre olmuş işletmeler oluşturma hususunda öncü bir görev yüklendiğini söyledi.

A+A-

Vali Yardımcısı Murat Demirci, Avrupa Birliği Kırsal Kalkınma desteklerini Türkiye'nin kalkınmasına ivme kazandıracağının önemine değinerek, “Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu, dünyayla entegre olmuş işletmeler oluşturma hususunda öncü bir görev yüklenmiştir. Değişen ve daima gelişen dünyada, tarım, çevre, turizm gibi sektörleri bir arada ihtiva eden bütünleşik bir kalkınma anlayışıyla, uzun soluklu politikalara haiz ve yükselen bir ekonomiye sahip olmaya destek sağlamak, ülkemizin stratejik gücü üzerine de şüphesiz son derece büyük katkıda bulunacaktır. Bu anlayış, kişi başına düsen Gayrisafi Yurtiçi Hasıla miktarının, dış ticaret hacminin, istihdamın, milli gelirin artmasını da beraberinde getirecek, neticede kırsal kesimde yasayan insanların refah seviyesi yükselecek ve bu kesimler ekonomik, sosyal ve kültürel açılardan gelişecektir. Türkiye-AB ilişkilerinin tarihi 1963 yılına kadar uzanmakta ve bu süreçte tarihi bir dönüm noktasına yaklaşılmaktadır. Çok yönlü kalkınma anlayışı Avrupa Birliği’ne katilim sürecinde zorlu müzakere alanlarımızın başında gelen Tarım konusunda da ülkemizi rahatlatacaktır. Katilim öncesinde gerçekleştirilen kalkınma hareketleri sadece Türkiye-AB ilişkilerinin ilerletilmesi amacıyla değil, Türk Halkı’nın da arzuları olması dolayısıyladır.” dedi.

 

Demirci, günümüz dünyasında Türk çiftçisinin, pazar, fiyat, rekabet, kalite gibi kavramları dikkate almak, bilgi ve teknolojiyi tarımda daha fazla kullanmak mecburiyetinde olduğu da ifade ederek, “Zira artık dünyadaki tüm üreticiler rakibimiz, tüm tüketiciler de potansiyel müşterimiz konumuna gelmiştir. Rekabet artmıştır ve oluşan bu yeni ortamda geride kalan isletmelerin varlıklarını sürdürmeleri imkansız bir hal almıştır. Çiftçilerimizin bu yeni koşullara adaptasyonunu sağlayabilmek adına çeşitli destekler verilmektedir. Tüm bu desteklere ilaveten, Tarım kesiminde finansman olanaklarının artırılması ve finansman kaynaklarının zenginleştirilmesine sağlayacağı katkı bakımından Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu, hiç kuskusuz tarımın Finansmanında önemli bir rol oynayacaktır. Tarım, istihdamın yoğun olduğu bir alandır ve bugün çalışan yüz kişinin yirmi besi tarımla iştigal etmektedir. İstihdamı yoğun bir alan olması dolayısı ile de kırsal alanlarda mevcut nüfusun korunması, tarım sektörü açısından hayatidir. Bu bakımdan göçü önlemek, elbette bütünleşik bir kalkınma anlayışıyla sağlanabilecektir.” diye konuştu.

 

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu’nun, yirmi ilde teşkilatlandığını ve Kars’ın da kırsal kalkınma programına dahil edilen ilk aşama iller arasında olduğunu belirten Demirci, şunları söyledi:

 

“Genç ve dinamik bir ekiple çalışmalarını sürdüren, İl Koordinatörlüğümüz önümüzdeki günlerde akreditasyon çalışmalarının olumlu sonuçlanmasını müteakip, başvuru çağrısına çıkacak ve proje alımına başlayacak. Bundan sonraki dönemlerde yapılacak yatırımlar ve sağlanacak desteklerle, yeni iş imkanlarının yaratılmasını, göçün önlenmesini, tarım sektöründe verimin artmasını, halkın gelir ve refah seviyesinin yükselmesini ümit ediyoruz.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.