1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Değerlendirme Toplantısı Yapılacak
Değerlendirme Toplantısı Yapılacak

Değerlendirme Toplantısı Yapılacak

Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Dairesi Başkanlığı ile 18 ilin Toplum Destekli Polislik temsilcilerinin katılımıyla Kars’ta Bölgesel Bilgi Paylaşımı Değerlendirme toplantısı yapılacak.

A+A-

Toplum Destekli Polislik (TDP) uygulama sürecinin değerlendirilmesi, bölgesel olaylara yönelik önleme stratejilerinin belirlenmesi ve bilgi değişim, paylaşımının sağlanması amaçlandı. Bu amaçla Asayiş Dairesi Başkanlığı ile Ağrı, Amasya, Artvin, Erzincan, Erzurum, Giresun, Gümüşhane, Kars, Ordu, Rize, Samsun, Sivas, Tokat, Trabzon, Yozgat, Bayburt, Ardahan ve Iğdır Emniyet Müdürlükleri İl TDP birimleri temsilcilerinin katılımıyla Bölgesel Bilgi Paylaşımı Değerlendirme Toplantısının ikincisi bugün ve yarın Kars’ta yapılacak.

 

Kars Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Güvenlik hizmetlerinde toplumsal katılım ve desteğin sağlanması çerçevesinde yaşama geçirilen TDP, suçla mücadelemizin önemli ve vazgeçilmez bir alanını, toplumsal katılımın ve desteğin sağlanmasını oluşturmaktadır. Ülkemizde, AB Eşleştirme Projesi kapsamında uygulanmasına ilk olarak 2006 yılında 10 pilot ilimizde başlanılan TDP’nin, 2009 yılı Nisan ayı itibari ile ülke geneli polis sorumluluk bölgesinin tamamında uygulanır hale getirilmesi sağlanmıştır. Genel olarak; TDP uygulamasının toplumun büyük bir ilgisine mazhar olduğu, halk tarafından benimsenerek desteklendiği, suçla mücadelede önemli bir katkı sağladığı gözlemlenmiştir.” denildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.