1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. DASİDEF’ten yatırım seferberliği
DASİDEF’ten yatırım seferberliği

DASİDEF’ten yatırım seferberliği

DASİDEF Yönetim Kurulu Başkanı Yıldız, Bölge illerindeki yatırım ve iş olanaklarının tespit edilmesi ve bu potansiyellerin batıdaki işadamları ile yatırımcıların dikkatine sunulması şeklinde

A+A-

iki aşamadan oluşan çalışmayla, bölgelerarası ekonomik bir canlılık oluşturmanın hedeflendiğini kaydetti. 

 

Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON), Doğu’daki illeri ekonomik mercek altına aldı. Bölge illerindeki yatırım potansiyellerini, Marmara, Orta Anadolu, Ege ve Karadeniz bölgelerindeki sermayeyle buluşturmayı planlayan TUSKON, yeni cazibe merkezleri oluşturmak için harekete geçti.

 

YILDIZ’IN AÇIKLAMASI

 

Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON), Doğu Anadolu Bölgesi’ni yatırımlara cazibe merkezi haline getirmek için kolları sıvadı. Doğu Anadolu Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu (DASİDEF) ile ortak bir çalışma yürütecek olan TUSKON, bölge illerinin yatırım ve iş potansiyellerini, batıdaki müteşebbislerle buluşturacak.

 

Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan DASİDEF Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Yıldız, aralarında Kars’ın da bulunduğu Doğu illerinin, TUSKON tarafından ekonomik mercek altına alındığını bildirdi.

 

YATIRIM VE İŞ İMKANLARI

 

Bölge illerindeki yatırım ve iş olanaklarının tespit edilmesi ve bu potansiyellerin batıdaki işadamları ile yatırımcıların dikkatine sunulması şeklinde iki aşamadan oluşan çalışmayla, bölgelerarası ekonomik bir canlılık oluşturmanın hedeflendiğini kaydetti. Ağrı, Van, Hakkari, Muş, Bitlis, Kars ve Erzurum merkezli olarak yürütülecek olan çalışmanın detaylarını anlatan Mustafa Yıldız, “DASİDEF olarak, federasyonumuza bağlı bulunan illerdeki derneklerimizle birlikte en uygun yatırım alanlarını ve sektörleri belirleyeceğiz. Kuşkusuz Erzurum’daki yatırım imkanlarıyla Kars ya da Ağrı’daki iş potansiyelleri birbiriyle aynı değil. Dolayısıyla derneklerimiz, faaliyet gösterdikleri illerin sektörel anlamda hangi yatırımlar için uygun olduğunu belirleyecek ve buna ilişkin olarak kapsamlı birer rapor hazırlayacaklar.” diye konuştu.

 

DOĞU’YA YATIRIM YAKLAŞIMI

 

Sürecin sağlıklı işlemesi adına bilimsel gerçeklikleri de göz önünde bulunduracaklarını anlatan DASİDEF Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Yıldız, “Bölge illerimizin yatırım olanaklarını tespit etme süreci içerisinde, oluşturacağımız akademik kurullar da görev alacak. İllerde yapılan çalışmalar bu kurullarca değerlendirilecek ve bölgenin topyekün bir röntgeni çekilecek. DASİDEF bünyesinde yürütülecek olan bu çalışmanın sonuçları, daha sonra TUSKON’a ulaştırılacak.” ifadelerini kullandı.

 

METROPOL İLLERDEKİ YATIRIMCILARA TANITIM YAPILACAK

 

Sürecin bu şekilde sonlanmayacağını ve sonraki adımın da, TUSKON tarafından atılacağını dile getiren Başkan Yıldız, “Bölgemizin yatırım olanakları sektörel anlamda belirlendikten sonra, TUSKON’a bağlı olarak Marmara, Orta Anadolu, Ege ve Karadeniz bölgelerinde faaliyet gösteren yatırımcı işadamlarıyla bir araya gelinecek. Bölgenin sahip olduğu imkan ve olanaklar, sermayenin dikkatine sunulacak ve bölgeye uygun yatırımların yönlendirilmesi sağlanacak.” ifadelerini kullandı. Yıldız, söz konusu çalışmanın, sermayenin dikkatini Doğu’ya çekme noktasında kayda değer bir girişim olacağına inandıklarını belirterek, “Sahip olduğumuz yatırım olanaklarını bölge sınırlarının dışına taşımakta geciktiğimizin ve potansiyellerimizi yeterince ifade edemediğimizin bilinmesinde fayda var. İşte biz bu gidişata nokta koyarak, artık imkanlarımızla kapılarımızı ülkenin dört bir yanına açmış olacağız.” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.