1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Çocukların kaldırımda kayak keyfi
Çocukların kaldırımda kayak keyfi

Çocukların kaldırımda kayak keyfi

Kristal karıyla ünlü Sarıkamış Kayak Merkeziyle dünyanın önde gelen kentlerinden olan Kars’ta, kayak merkezine gidemeyen çocuklar buz tutan kaldırımlarda kayak yapmak zorunda kalıyorlar.

A+A-

Doğu’nun uygar kenti, dünyanın ikinci kristal kar özellikli kayak merkezi Kars’ta, çocukların kayak öğrenmesi için bir imkan bulunmuyor. Bu da çocukları geçmişten kalma ilkel yöntemlerle kayak kaymaya sevk ediyor. Kent merkezinde buz pistinin bile bulunmaması, kayak kayacak bir yerinde olmamasıyla kendilerince yöntem geliştiren çocuklar en çok da kaldırımları kullanmak zorunda kalıyorlar. Kaldırımları buz pistine çeviren çocuklar gönüllerince eğleniyor ve doyasıya kayıyorlar. Okuldan eve giden öğrencilerde okul malzemelerini kayakta kullanmaya başladılar. Defter ve kitaplarını koydukları çantaları, klasör dosyaları hatta kabanları bile onlar için birer kayak malzemesi olmuş adeta. Yüz üstü kaldırıma uzanarak elbiseleriyle de kaymak zorunda kalan çocukların bu çaresizlikte bile güle oynaya vakit geçirmesi geride kalman tek neşe oluyor.

Çocukların buz pistine çevirdiği kaldırımlar ise onlar ayrıldıktan sonra vatandaşlar içinde bir çileye dönüşüyor. Bu defa da vatandaşlar yürürken mecburiyetten kaymak zorunda kalıyor ve düşme tehlikesi geçiriyorlar.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.