1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Çimentaş 60 yaşında!
Çimentaş 60 yaşında!

Çimentaş 60 yaşında!

Türk çimento sektörünün lokomotif isimlerinden Çimentaş kuruluşunun 60. yılını kutluyor.

A+A-

1950 yılında Ege Bölgesi’nin ilk çimento fabrikası olarak kurulan Çimentaş bugün 4 çimento fabrikası ve onlarca hazır beton tesisi (Çimbeton) ile ülkenin önde gelen sanayi kuruluşlarından birisi konumunda.

 

60. yıl etkinliklerinden ilki dün akşam Elazığ’da tüm Elazığ Çimento Fabrikası çalışanlarının katılımı ile Akgün Elazığ Otel’de gerçekleştirildi. TRT Sanatçısı Onur Şan’ın onurlandırdığı gecede bazı grup üst düzey yöneticileri ve idarecileri de konuk olarak katıldı. Gecede ayrıca 5, 10 ve 20 yılını dolduran çalışanlara plaket verildi.

 

60. yıl etkinlikleri İzmir, Kars ve Edirne’de yapılacak geceler, açık kapı etkinlikleri, sportif aktiviteler ve çeşitli organizasyonlarla devam edecek.

 

Bu arada 60. Yıl anısına tüm çalışanlar adına dikilecek fidanlarla “Çimentaş 60. Yıl Ormanı” oluşturulacak.

 

ÇİMENTAŞ

 

Bir avuç İzmirli girişimcinin bir araya gelerek 1950 yılında kurdukları, Ege Bölgesinin ilk ve Türkiye’nin altıncı çimento fabrikası olan Çimentaş, zaman içerisinde tüm çalışanların, yöneticilerin ve ortakların katkılarıyla 150 bin çimento kapasitesinden bugün grup olarak 5 milyon ton kapasiteye ulaşmış, İzmir’de üretim yapan bir fabrikadan ülkenin 4 ayrı bölgesinde (İzmir, Edirne, Kars ve Elazığ) entegre üretim tesisleri olan büyük bir gruba dönüşmüştür. Çimentaş, Ege Bölgesi başta olmak üzere 15 ayrı noktada faaliyetlerini sürdürmekte olan Çimbeton şirketi ile kendi hazır beton markasını yaratmıştır. 1992 yılında halka açılan Çimentaş 2001 yılından bu yana Cementir Holding bünyesinde uluslararası bir profile ulaşmıştır.

 

Ekonomik ve finansal olarak gösterilen başarılı performansın yanında sosyal sorumluluk alanında yapılan faaliyetlerle de her zaman gurur kaynağı olan Çimentaş'ın, devlete okullar ve hastahane kazandıran ve Işıkkent okul projesini başarıyla yürüten vakıf ile jimnastik ve atletizm alanında çok başarılı sonuçlar alan Spor kulübüne katkıları da artarak devam etmektedir.

 

Diğer taraftan, “Atık Üretimi, bertarafı ve geri kazanımı” alanında yatırımlar yapmayı gündemine alan Grup, Recydia ve Süreko şirketlerini kurarak Kula’daki ilk yatırımlarını tamamlamış olup, 5 Temmuz 2010 da resmi açılışı gerçekleşmiştir.

 

Nice 60 yıllara!

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.