1. HABERLER

  2. TURİZM

  3. Çıldır Gölü yoğun ilgi görüyor
Çıldır Gölü yoğun ilgi görüyor

Çıldır Gölü yoğun ilgi görüyor

Kars’a gelen yerli ve yabancı turistlerin ilk uğradığı yer Çıldır Gölü...

A+A-

Yüzeyi tamamen buzla kaplanan Çıldır Gölü, görenleri kendine hayran bırakıyor. Doğu Ekspresiyle Kars’a gelenlerin ilk uğrak yeri ise yine Çıldır Gölü oluyor. Tamamen donan göllün üzerine çıkan vatandaşlar atlı kızaklara binerek göl üzerinde kızak yapma keyfi yaşıyor.

Yaklaşık 120 kilometrelik alanıyla Van Gölü’nden sonra bölgenin ikinci büyük gölü olan Çıldır Gölü, Ziyaretçi akınına uğruyor. Çıldır Gölü üzerinde atlı kızaklara olan yoğun ilgi ise dikkat çekiyor.

Kars’ın son günlerde yoğun ilgi gördüğünü ifade eden Turizmci Mehmet Duman, Kars’a gelen yerli ve yabancı turistlerin ilk uğrak yerleri arasında Çıldır Gölü’nün olduğunu söyledi.

Doğu Ekspresi ve tur operatörleri aracılığıyla Kars’a her gün yüzlerce insanın geldiğini belirten Mehmet Duman, “Çıldır Gölü yeryüzünde soğuğun en güzel hali olduğunu ifade edebiliriz. Çünkü, yer beyaz, gök beyaz ve özellikle Kars’a gelen yerli ve yabancı misafirlerin en uğrak noktalarından biri. Kışın ayrı bir güzellikte oluyor. Çıldır Gölü’nün buz tutmasıyla birlikte ortalama buz kalınlığı 40 ve 50 santim arasında bulunuyor. Ve aynı zamanda atlı kızaklarla, jetskilerle burada çeşitli aktivitelerini gerçekleştiriyorlar. Özellikle fotoğraf ve sanatsever tarafından daha sık kullanılan bir yer. Çünkü o atmosfer yerin ve göğün ben beyaz olması çok güzel filmografik görüntüler ortaya çıkarıyor” dedi.

Duman, “Gelen misafirlerin en çok tercih ettiği noktalardan birisidir Çıldır Gölü, keza aynı zamanda Doğu Anadolu’da en büyük 2’inci tatlı su gölü diyebiliriz. Özellikle Ani Ören Yeri medeniyetler beşiği, 23 medeniyetinin yer aldığı Ani Ören Yeri bu tarihsel güzelliği, bu kültürel güzelliği size sunarken, aynı zamanda Çıldır Gölü’nde atlı kızaklarla jetskilerle çeşitli aktiviteleri gerçekleştirebiliyorsunuz. Hem kültürel bir doyuma ulaşıyorsunuz, aynı zamanda kars’ın atmosferi olan Çıldır Gölü’nde eşsiz manzaralarla karşı karşıya kalabiliyorsunuz” diye konuştu.

Doğu Ekspresiyle Kars’a gelen vatandaşlar, buradan Çıldır Gölü, Kütük Ev bölgesine geçiyor. Buz tutan göl üzerine çeşitli aktivitelerde bulunan vatandaşlar, daha sonra buz tutan göl üzerinde atlı kızak ve kar motoruyla gezinti yapıyor.

Gün boyu buz tutmuş göl üzerinde atlı kızaklarla, kar motorlarıyla gezen vatandaşlar daha sonra Çıldır Gölü’nden ayrılıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.