1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. CHP’nin kuruluşunun 93. yıldönümü
CHP’nin kuruluşunun 93. yıldönümü

CHP’nin kuruluşunun 93. yıldönümü

Cumhuriyet Halk Partisi Kars İl Başkanı Mustafa Aras, CHP'nin Kuruluşunun 93. Yıl Dönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

A+A-

İl Başkanı Aras'ın mesajı şöyle:

Cumhuriyet Halk Partisi, bağımsızlık mücadelesini yürüten Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti’nin devamı olarak, Mustafa Kemal Atatürk tarafından 9 Eylül 1923 yılında kuruldu. Kapitülasyonlar sonucu emperyalist ülkelerin pazarı durumuna düşmüş bir ülkenin kurtuluş ve kuruluşunu gerçekleştiren, dünyanın en köklü ve Türkiye’nin en eski siyasi örgütlenmesidir.

Cumhuriyet Halk Partisi kuruluşundan itibaren Türkiye’nin imarında, iktisadi yapılanmasında, çok partili rejime geçişte, demokrasinin, temel hak ve özgürlüklerin gelişmesinde, sosyal devletin oluşmasında emekleri ve emek verenleriyle beraber bugünlere kadar gelmiştir.

Partimizin 93. Kuruluş yıldönümü kutladığımız bugün de, başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına, dünden bugüne kadar emek veren ve yarınlarda da emek verecek örgüt arkadaşlarımdan gönül verenine kadar herkesi en içten duygularımla selamlıyor, Cumhuriyet Halk Partisi’nin Türkiye Cumhuriyeti var olduğu sürece ilelebet var olacağı inancı ile saygılarımı sunuyorum.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.