1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Çevrecilerin Ramazan topu merakı
Çevrecilerin Ramazan topu merakı

Çevrecilerin Ramazan topu merakı

Kars’ta 7 yıldır geleneksel hale gelen iftar topu, KuzeyDoğa Derneği üyesi çevreci gönüllü öğrencilerin ilgi odağı oldu.

A+A-

Ezanın okunmasıyla birlikte atılan iftar topunu heyecanla izleyen çevreciler o anı resmetmeyi de ihmal etmediler.

 

Türkiye’nin birçok şehrinde sürdürülen iftar topu atma geleneği Kars’ta da 7 yıldır devam ediyor. Kars Valiliği’nin izniyle yıllardır Kars Belediyesi adına iftar topunu atan Tacettin Durmuş, bu yıl da Kars Valiliği adına hergün akşam ezanı eşliğinde iftar topunu atıyor.

 

Kars Kalesi’nden sonra kentin en yüksek noktası olan Merkez Camii bahçesinden atılan iftar topunu izlemeye gelenler arasında bu defa çevreciler vardı. KuzeyDoğa Derneği bilim koordinatörü Emrah Çoban ile birlikte gelen gönüllü çevreci öğrenciler topun nasıl atıldığını yakından izlediler.

 

Öğrenciler topun hazırlanışını ve patlatılışını an be an takip ettiler. Fotoğraf makineleri ve kameralarıyla patlama anını kaydeden öğrenciler büyük bir heyecan yaşadılar. Topun parlarken çıkardığı ışık ve sesten son derece etkilenen öğrenciler, bu geleneğin sürdürülmesini istediler.

 

“Ateşleyici yeterlilik belgesi” bulunan Tacettin Durmuş, kendi imkanlarıyla hazırladığı topları son 7 yıldır attığını söyleyerek, “Burada son 7 yıldır bütün Ramazan toplarını ben atıyorum. Yumurta büyüklüğünde bulunan topları yuvalarına yerleştiriyorum ve fitilini ateşliyorum. Bütün Karslı vatandaşlar attığım topla birlikte oruçlarını açıyorlar.” diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.