1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Çelik’ten Ardahan Valisi’ne sitem
Çelik’ten Ardahan Valisi’ne sitem

Çelik’ten Ardahan Valisi’ne sitem

Kars Ardahan Iğdır Vakfı Başkanı Turan Çelik, geçtiğimiz hafta içinde Birleşik Sakatlar Federasyonu Başkanı ve 50 işadamıyla gittiği Ardahan’da, bekledikleri ilgiyi göstermeyen Vali Mustafa Tekmen’e sitemde bulundu.

A+A-

“Son Zaman Melekleri” LDS Hayır Kurumu Türkiye Direktörlüğü katkılarıyla, Birleşik Sakatlar Federasyonu Başkanlığı ve Kars, Ardahan, Iğdır (KAI) Kalkınma Vakfı işbirliği ile Kars’ta 50, Ardahan’da 10, Kars’ın Arpaçay İlçesi’nde de 5 engelliye tekerlekli sandalye dağıtıldı. Kars’taki törenlerin ardından Ardahan’a giden heyet, beklemedikleri bir sürprizle karşılaştı.

 

KAI Vakfı Başkanı Turan Çelik, Kafkas Haber Ajansı’nın ( KHA ) geziyle ilgili sorularını cevapladı.

 

Bugüne kadar hep yatırım ve kentlerin geleceklerine yönelik toplantı amaçlı geldikleri bölgeye bu defa tamamen farklı amaçla geldiklerini söyleyen KAI Vakfı Başkanı Turan Çelik, “Çok da güzel duygularla geldik. Çok değerli dostum Birleşik Sakatlar Federasyonu Başkanı Kenan Özüdoğru ile birlikte geldik. Kenan bey İstanbul’da ama Türkiye genelinde sakatlarla ilgileniyor. Bu defa da bizim bölgemizle ilgili, Kars, Ardahan, Iğdır’la ilgili kendisinin bir önerisi oldu. Bende sevinerek kabul ettim. Aynı öneriyi Vakıfta da arkadaşlarımız büyük mutlulukla karşıladı.” dedi.

 

Kars’a geldiklerinde Kars Valisi Ahmet Kara’nın çok güzel bir tören hazırladığını belirten Çelik, “Kars Valimiz çok güzel bir organizasyon hazırlamış. Kendisine şehrim adına, Vakfım adına, şahsım adına çok teşekkür ediyorum. Bu organizasyon da çok duygulu anlar yaşadık. Çünkü gerçekten engelli olmak insanın elinde olmayan şeyler. Bunlarda bizim insanımız. İnsana verilen değerden daha da fazlasını biz özürlü ve engellilerimize veriyoruz. Engellileri hayata kazandırmak amacıyla özverili olmamız gerekiyor.” diye konuştu.

 

ARDAHAN VALİSİ BİZİ ÜZDÜ

 

10 adet tekerlekli sandalyenin dağıtılacağı Ardahan’a daha önce Valilik kanalıyla çeşitli yazışmaları olduğunu ifade eden KAI Vakfı Başkanı Turan Çelik, sitemlerini şöyle dile getirdi:

 

“Geleceğimiz günün randevuları ve aklımızdaki talepleri konuşarak gittik. Ama gittik Vali bey yok. Sosyal Hizmetler Müdürümüz karşıladı bizi. Orada biraz moralimiz bozuldu. Neden Valimiz yoktu? Ben burada 40 kişi yönetim kurulumla geldim. Bunların hepsi yurdun dört bir yanına dağılmış. Genellikle İstanbul’dalar. Beynin ve ticaretin olduğu yer olduğu için bu arkadaşlarımız da orada belli yerlere gelmiş, hepsi de işadamı. Hepsi sanayici, hepsinin fabrikası var. Çok güzel duygularla Ardaha’na gittik ama Valimiz yok. Valimiz yok olunca bizim moralimiz çok bozuldu. “Neden Valimiz yok” dediğimizde “Erzurum Valisi misafiriymiş onu karşılamaya gitmiş” cevabıyla karşılaştık. Bu durum karşısında çok üzüldük. Bizimle birlikte 10 dakikasını geçirebilirdi. İşi olduğu gerekçesiyle bunları normal karşılıyorum. Biz orada da görevimizi yerine getirdik. Biz bir hayır işiyle ilgili oraya gittik. Özürlü arkadaşlara destek amacıyla gittik. “Onların ayağı, kolu olur muyuz” düşüncesiyle gittik. Biz görevimizi yerine getirdik ve güzel duygularla döndük ardından da Kars/Arpaçay Belediyesi’ne gittik. Arpaçay Belediye başkanımız biliyorsunuz pırlanta bir insandır.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.