1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Çarşı pazarda Ramazan bereketi
Çarşı pazarda Ramazan bereketi

Çarşı pazarda Ramazan bereketi

Rahmet ve bereket ayı Ramazan’ın gelmesiyle birlikte iş yerlerinde hareketlilik yaşanmaya başladı.

A+A-

Kars’ta 11 ayın sultanı Ramazan ayının gelmesiyle esnafın yüzü güldü. Yılın 11 ayında harcamalarında tasarruflu davranan vatandaşlar Ramazan ayında bol bol alış-veriş yapıyor. Özellikle kasap, fırın ve tatlıcılar vatandaşın yaptığı alışverişten bir hayli memnun. İftar sofralarının vazgeçilmezlerinden olan ve hamur işlerinde kullanılan yufka satışları artarken, kadayıf ve tatlı satışları da zirveye ulaştı.

 

Kars’ta bazı esnaflar, Ramazan’da işlerinin iyi gittiğini belirterek, hareketliliğin bayrama kadar devam etmesini beklediklerini kaydetti. Daha önce yaz aylarında tatlı satışlarının iyi olmadığını vurgulayan esnaflar, “Ancak Ramazan’ın bereketi işlerimize yansıdı. Satışlarımız hamdolsun çok iyi.” dedi.

 

Diğer yandan Ramazan ayını vazgeçilmezi olan pide satışlarında da artış yaşandı. Ramazan pidelerine ilginin oldukça yüksek olduğunu belirten bazı fırıncılar, “Her zaman hizmette en iyiyi vermeye çalışıyoruz. Bunun sonucunda müşterilerimizden gereken karşılığı alıyoruz. Pideleri vatandaşlarımızın isteğine göre susamlı, yumurtalı, bol yumurtalı susamlı şeklinde yapıyoruz. Ramazan ayında vatandaşlarımız pide yiyor. Onun için vatandaşlarımızın isteği doğrultusunda pide çeşitlerimizi de arttırıyoruz.” diye konuştular.

 

ÇARŞI-PAZARDA BEREKETLENDİ

 

Ramazan ayının başlamasıyla pazarlarda da yaşanan hareketlilik esnafın yüzünü güldürüyor. Ramazan sofralarının vazgeçilmezleri olan hurma, zeytin, peynir, helva ve bakliyat gibi ürünler tezgahlarda ön sıraları alırken, sebze ve meyvelerde yaşanan ucuzluluk vatandaşları pazara yöneltiyor.

 

Görüşlerini aldığımız esnaf, “Bir süredir yaşadığımız durgunluk yerini hareketliliğe bırakıyor. Ramazan’la birlikte işlerimiz açılmaya başladı. Özellikle bu hafta sonu büyük canlılık yaşadık.” diyor.

 

Gıdada fiyatların genel olarak değişmediğini, hatta bazı ürünlerde fiyatlarda düşüş olduğunu vurgulayan esnaf, “Bu durum, alım gücü düşük vatandaşları rahatlatacak.” şeklinde konuşuyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.