1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Çapkurt'tan kısa film:Bedengi
Çapkurttan kısa film:Bedengi

Çapkurt'tan kısa film:Bedengi

Savaşa karşı sessiz bir tepki olan ve Cumartesi Anneleri’ni merkezine alan Karslı Aziz Çapkurt’un yönettiği “Bêdengî/Sessizlik” adlı kısa filmi Avrupa’nın önde gelen festivallerinde yarışacak.

A+A-

Cannes Film festivali, 4. Hamburg Film Günleri, 10. Diyarbakır Kültür Sanat Festivalinde gösterilen kısa film 26 Eylül günü başlayacak olan Korsika Akdeniz Kısa Film festivali uluslararası yarışma bölümünde yer alacak.

 

Bunun dışında 17. Adana Altın Koza Film Festivali Akdeniz Ülkerleri Uluslararası Kısa Film Yarışması, 7. Budapeşte Kısa Film Festivali ve Macaristan’da gösterilecek kısa film askerliğini Kürdistan’da yapmış bir genç ile bir Cumartesi Annesinin karşılaşmasını anlatıyor.


İstanbul MKM sinema kolektifi bünyesinde üç günde çekilen filmde İlker Kızmaz ve Saadet Çaçan rol alıyor. Saadet Çaçan aynı zamanda bir barış annesidir. Yönetmen Aziz Çapkurt filmi hakkında şunları söyledi; “Film Türkiye’deki 30 yıllık savaşa karşı duyarsızlık ile ilgili. Yüzbinlerce genç doğudaki bu savaşta askerlik yapıyor ve sonra gelip hayatlarına devem ediyorlar. Bu denli ciddi bir travma toplumsal bilinçaltına itilmek, unutulmak isteniyor. Bu bu kadar basit değil. İşte ‘Bêdengî’ ismini hem savaşa karşı bu sessizlikten hem de Cumartesi Annelerinin sessiz eyleminden alıyor. Savaş herkese acı verir. Vicdanlı ve ahlaklı olan herkese.”

 

Aziz Çapkurt Kimdir :

Aziz Çapkurt 1981 yılında Kars’ta doğdu. İlköğretim ve liseyi burada okudu.  Daha sonra çeşitli TV dizilerinde ve filmlerinde reji asistanlığı yaptı. 2007 yılından beri Mezopotamya Sinema Kolektifinde çalışmaktadır. Bêdengî (Sessizlik) ilk kısa filmidir.

Bedengi - Kısa Film 2010 (Yönetmen)

Son Mevsim Şavaklar - Belgesel 2010 (Yapım Amiri-Kurgu Asistanı)

Seyid: Hakikat Yolunda - Belgesel 2010 (Ses)

Fırtına- Uzun Metraj Film  2008 (Yardımcı Yönetmen- Kurgu Asistanı)

 

Film Künye :
Filmin Adı: Bêdengî (Sessizlik)
Tür: Kurmaca
Süre:14 dk
Format: HD
Yapım Yılı:2010

 

Oyuncular: İlker Kızmaz, Saadet Çaçan, Fırat Aksan, Musa Karagöz, Mehmet Hadi Sümer, Hêvîdar Bakır
Senaryo /Yönetmen: Aziz Çapkurt

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.