1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Çağlayan’dan Güzel Haber
Çağlayan’dan Güzel Haber

Çağlayan’dan Güzel Haber

Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, Bakü-Tiflis- Kars Demir Yolu ile ticaretin gelişeceğini ve Kars - Nahçıvan arası demiryolu kurulacağını söyledi.

A+A-

Azerbaycan temaslarını tamamlayan Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, Türkiye Cumhuriyeti Bakü Büyükelçiliği'nde basın toplantısı düzenledi.

 

Düzenlenen basın toplantısında Türkiye'nin Azerbaycan'daki dış ticaret yatırımının yeterli olduğunu söyleyen Çağlayan, Azerbaycan'a yatırım yapan iş adamlarının sorunlarının çözümü için yeni komisyonun kurulması ve Nahçıvan'a yeni yatırımlar yapılması konularına değindi. Çağlayan, "10. ayda yine Azerbaycan Ekonomik Kalkınma Bakanı Şahin Mustafayev, Azerbaycan iş adamları ve Türkiye'den benimle beraber gelecek Türk iş adamları, özelikle bölge illerimizin valileri, milletvekilleri ve sivil toplum örgütlerinin birlikte olduğu heyetle burada yaptığımızın aynısını Nahçıvan'da yapacağız. Türkiye olarak Azerbaycan gibi Nahçıvan'ın kalkınmasını bir görev olarak görmekteyiz. Bu çerçevede Nahçıvan'a gerekli 200 kilometre doğalgaz boru hattının Türkiye'den geçmesi, 11 kilometrelik demiryolu hattının yapılışı, THY uçaklarının haftada sefer sayısının 3'ten 4'e çıkarılması önemli hale gelecektir" diye konuştu.

 

Türkiye ve Azerbaycan'ın İpek Yolu üzerinde olduğunu söyleyen Çağlayan, bu çerçevede Pekin'i Londra'ya bağlayacak olan Bakü-Tiflis- Kars demir yolunun önem arz ettiğini ifade etti. Oluşturulacak demir yolunun Londra ve Pekin'in yolunu Bakü, Kars ve Tiflis'ten geçmesine olanak sağlayacağını belirten Bakan, buradan gelecek olan ticaret hacminin Azerbaycan ve Türkiye için önemli olduğunu ve demiryolunun bir an önce tamamlanması için girişimde bulunacaklarını söyledi.

 

Çağlayan, "Bizim bugün 2.2 milyar dolarlık dış ticaretimiz bundan 9 yıl önce sadece 300 milyon dolardı. Bugün geçmişe baktığımızda 2.2 milyar dolar büyük bir rakamdır ama yeterli değildir. Kardeş iki ülke arasında bizim en az 5 milyar dolar üzerinde ticaretimiz olması lazım” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.