1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Büyük talan...
Büyük talan...

Büyük talan...

Kars Sukapı Mahallesi’nde Belediye eski Başkanı Naif Alibeyoğlu tarafından yaptırılan İnsanlık Anıtı’nın altında bulunan kafeterya kimliği belirsiz kişiler tarafından yıkılarak adeta talan edildi.

A+A-

Milyarlarca lira harcanarak yaptırılan kafeteryanın sahipsizlikten ve ilgisizlikten camları kırılmış, içerisindeki mobilyalar sökülerek yakılmış bir vaziyette bulunuyor.


Kimliği belirsiz kişilerin mekanı haline gelen kafeterya, gözler önünde yıkılarak talan edilmesine sessiz kalınması ise dikkat çekiyor.


Kars Kalesi’nin tam karşısında bulunan Üçler Tepesi'nde yaptırılan ve Erzurum Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından yapımı durdurulan İnsanlık Anıtı’nın altında yaptırılan ve milyarlarca lira harcanan kafeterya anıtın yapımının durdurulması güvenlik görevlilerinin çekilmesiyle birlikte hızla talan edildi.


Sarhoşların ve belicilerin mekanı haline gelen kafeteryanın camları kırılmış, içerisindeki mobilyalar sökülmüş, duvarları ve tavanlarındaki elektrik tesisatları çıkartılarak götürülmüş vaziyette sahip çıkılmasını bekliyor.


Belediye eski Başkanı Naif Alibeyoğlu, tarafından milyarlarca lira harcanarak yaptırılan kafeteryanın gözler önünde talan edilmesine sessiz kalınması ise mahalle sakinlerini rahatsız ediyor.


Her gün yüzlerce yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği tarihi hamamların, Kars Kalesi’nin ve tarihi taş köprünün bulunduğu bölgede yapılan ve kimliği belirsiz kişiler tarafından adeta viran edilmiş durumda bulunan İnsanlık Anıtı altında yaptırılan kafeteryaya yetkililerin biran evvel sahip çıkması gerekiyor.


SUKAPI MAHALLESİ SAKİNLERİ HUZURSUZ


Sukapı Mahallesi’nde yaptırılan ve sahipsizlikten yıkılan kafeteryanın kimliği belirsiz kişilerin mekanı halinde geldiğine dikkat çeken mahalle sakinleri, yetkililerden yardım istediler.


Sukapı Mahallesi’nde ikamet eden Emin Karakurt isimli vatandaş, çocuklarının ve kendilerinin güvenliği açısından kafeteryanın korunmasını ve kimliği belirsiz kişilerin bu bölgeden uzaklaştırılmasını istedi.

 

Emin Karakurt; “İnsanlık Anıtı’na her gün çok sayıda ziyaretçi geliyor. Ama gördükleri manzara karşısında hemen geldikleri gibi geriye gidiyorlar. Burada çoluk-çocuğumuzun can güvenliği yok. Sarhoşlar burada cirit atıyor. Yarın burada istenmeyen bir hadise yaşanır ise bunun sorumlusu kim olacak. Ya burası yıkılsın tamamen veya koruma altına alısın” diyerek tepkisini gösterdi.

 

Sukapı Mahallesi’nde İnsanlık Anıtı’nın altında bulunan kafeteryanın içerisinde ateş yakılmış ve tamamen zarar görmüş vaziyette bulunuyor.

 

Camları kırılan ve atıl duruma gelmiş kafeteryanın akıbetinin ne olacağı da merak ediliyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.