1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Büyük gün bugün! Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu açılıyor...
Büyük gün bugün! Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu açılıyor...

Büyük gün bugün! Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu açılıyor...

Bakü-Tiflis-Kars demirden İpekyolu bugün açılıyor.

A+A-

Tarihi açılışa Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Gürcistan Başbakanı Giorgi Kvirikaşvili katılacak. İlk resmi tren seferi başlayacak.

Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Projesi’nin 79 kilometresi Türkiye’den, 246 kilometresi Gürcistan’dan, 504 kilometresi ise Azerbaycan’dan geçiyor.

İlk yük treni ise Kazakistan'dan yola çıktı. Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklama ise şöyle :

SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZIN AZERBAYCAN’A GERÇEKLEŞTİRECEKLERİ ZİYARETE İLİŞKİN BASIN AÇIKLAMASI

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Hattı’nın ilk seferi ve Türkiye-Azerbaycan Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi (YDSK) VI. Toplantısı vesilesiyle, 30-31 Ekim 2017 tarihlerinde Azerbaycan’a bir ziyaret gerçekleştireceklerdir.

Sayın Cumhurbaşkanımız, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Sayın İlham Aliyev ve Gürcistan Başbakanı Sayın Giorgi Kvirikaşvili’yle birlikte, bölgesel projelerden biri olan Bakü-Tiflis-Kars demiryolu güzergahında 30 Ekim’de tren seferlerinin başlatılması vesilesiyle düzenlenen törene iştirak edeceklerdir.

Türkiye-Azerbaycan arasındaki VI. YDSK toplantısı, Sayın Cumhurbaşkanımız ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı Sayın Aliyev’in başkanlıklarında Salı günü yapılacaktır. İlgili bakanların katılımıyla yapılacak söz konusu toplantıdaki görüşmeler, ikili işbirliği konularının tüm yönleriyle ele alınmasına ve daha da ileriye taşınmasına imkân sağlayacaktır.

Görüşmelerde, ikili ilişkilerin yanı sıra, Yukarı Karabağ ihtilafı başta olmak üzere bölgesel ve uluslararası gelişmeler kapsamlı şekilde ele alınacaktır. Toplantı vesilesiyle, iki ülke arasında çeşitli işbirliği alanlarını kapsayan bazı belgelerin imzalanması da öngörülmektedir.

Ziyaret, Azerbaycan ile diplomatik ilişkilerimizin tesisinin 25. yıl dönümüne denk gelmesi bakımından da özel bir öneme sahiptir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.