1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Bugün, 1 Mart Atları Koruma Günü
Bugün, 1 Mart Atları Koruma Günü

Bugün, 1 Mart Atları Koruma Günü

Kafkas Üniversitesi Atlı Spor Kulübü öğrencileri, “1 Mart Atları Koruma Günü”  nedeniyle gerçekleştirdikleri etkinlikte, kadim dostları atlarla özel bir gün geçirdiler.

A+A-

Sosyal Medyada 1 Mart’ın  “Atları Koruma Günü” olarak ilan edilmesi vesilesiyle Kafkas Üniversitesi Atlı Spor Kulübü Üyeleri, Kafkas Üniversitesi Veteriner Fakültesi önünde atlara özel ilgi gösterdiler.

Kafkas Üniversitesi Rektörlüğü bünyesinde 2017 yılında Prof. Dr. Duygu Kaya’nın koordinatörlüğünde kurulan ve Doç. Dr. Celal Şahin Ermutlu’nun müdürlüğünü yürütülen Atçılık, Atlı Sporlar ve Hippoterapi Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi (ATAUM) ile işbirliği içerisinde faaliyet yürütmektedir.

Bu kapsamda Veteriner Fakültesi bünyesindeki atların bakım ve beslemesini üstlenen kulüp üyeleri düzenli olarak atlarla vakit geçirmekte ve birlikte geçirdikleri vakitlerin üyeler için terapi niteliğinde olduğunu vurgulamaktadır.

Atları Koruma Günü için bir araya gelinen toplantıda Kulüp adına açıklamada bulunan 5. Sınıf Öğrencisi Yunus Gülay; “Geçmiş yüzyıllarda savaşta, ticarette, yük taşımacılığında ve ulaşımda atlar biz insanlara yoldaşlık etmişlerdir. Günümüzde ise eskiden olduğu gibi ihtiyaç amaçlı olmasa da spor, terapi ve çeşitli yarışmalar başta olmak üzere farklı dallarda yine bizimle beraberler. Bizler Atlı Spor Kulübü Üyeleri olarak “Kafkas Üniversitesi Atçılık, Atlı Sporlar ve Hippoterapi Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi” (KAÜ_ATAUM) koordinatörlüğünde “Veteriner Fakültesi” bünyesindeki atlarımızın bakım ve beslenmesini üstlenmekteyiz.

Kafkas ATAUM olarak bugün burada atlarımızı bir hayvan olarak değil de bizim can yoldaşlarımız, duygusal bağ kurduğumuz arkadaşlarımız olarak görüyoruz ve bu prensiple hareket ediyoruz. Binlerce yıl yeryüzünü birlikte dolaştığımız dostlarımızı çağımızda artık ihtiyacımız kalmadı diye terk etmememiz gerektiğini biliyor ve bu düşüncenin tüm toplumlarda yerleşmesi gerektiğinin altını çiziyoruz. İnsanlara, Bizim atlara ihtiyacımız yok da, peki onların bize ihtiyacı yok mu? sorusunu yöneltiyoruz. Bugün; binlerce yıllık geçmişimiz olan arkadaşlarımız  “Atlarla” güzel bir gün geçirmek ve küçük bir hediye olarak beslenmelerini hep birlikte yapmak istiyoruz. Atlar her zaman insanların en yakın dostları olmuşturlar ve böyle kalmasını da istiyoruz.”dedi.

ATAUM Müdürü Doç. Dr. Celal Şahin Ermutlu da, atların insan hayatında çok önemli bir yer tuttuğunu, özellikle çocuk gelişimi ve kişisel gelişimde de olumlu aktif rol aldığını ve tarihi süreçteki At-İnsan birlikteliğine bakıldığında günümüzde de insanların atlara karşı vefalı olması gerektiğini vurguladı.

bugun,-1-mart-atlari-koruma-gunu-(4).jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.