1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Buğday Tanesi’nin Kars’taki ilk gösterimi engelli yakınlarına!
Buğday Tanesi’nin Kars’taki ilk gösterimi engelli yakınlarına!

Buğday Tanesi’nin Kars’taki ilk gösterimi engelli yakınlarına!

Kars Valisi Türker Öksüz'ün girişimleri ile bir engelli milletvekilinin gerçek mücadele öyküsünü anlatan Buğday Tanesi filminin Kars’ta ilk gösterimi, engelli ve engelli yakınları için beyaz perdeye yansıtıldı.

A+A-

Tacettin DURMUŞ

2 Kasım’da gösterime giren film, 3 Aralık Dünya Engelliler Günün nedeniyle Kars Engelsiz Yaşam Merkezi tarafından organize edilen etkinlikler kapsamında, Kars Şehir Sinemasında izlendi. Filmi izleyen engelli ve engelli yakınları duygulu anlar yaşadı. Böylece Kars Valisi Türker Öksüz'ün engellilere karşı gösterdiği hassasiyet bir kez daha ortaya konulmuş oldu.

Henüz kundakta bir bebekken buğday tarlasında çıkan yangın sırasında vücudunun büyük bir bölümünde kalıcı yanıklar oluşan ve ellerini kullanamaz hale gelen Serkan Bayram’ın hayata tutunma azmini anlatan filmi izleyen engelli yakınları göz yaşlarını tutamadı. Filmi duygulu gözlerle izleyen engelli yakınları, ne kadar önemli ve değerli olduklarını bir kez daha anlarken, engeli olmayanlar da her insanın potansiyel bir engelli adayı olabileceği gerçeği ile de yüzleşti. Ülke genelinde filmi izleyenler salondan ayrıldıktan sonra da engelli ve engelli yakınları ile empati kurma fırsatı bulacak ve engelliliğin toplumun her kesiminin bedenlerinde değil beyinlerinde olduğu gerçeğini kanıksayacak.

Kars Şehir Sinemasını dolduran engelli ve engelli yakınları, filimi izledikleri sırada kendi yaşam öykülerine de yolculuk yaparken, engelli yakınlarının engelli bireylerin hayata tutunmaları için hayati derecece önemli olduklarını bir kez daha anladılar. 

Bir engellinin hayata tutunma mücadelesini ve milyonlara umut olma hikâyesini anlatan “Buğday Tanesi filminin yönetmenliğini Doğan Ümit Karaca’nın üstlendi. Başrolünde ise Kutsi’nin yer aldığı film, AK Parti Milletvekili Serkan Bayram’ın gerçek yaşam hikâyesini anlatıyor. Filmin gişe gelirinden ise İstanbul’a bir engelsiz yaşam merkezi kurulacak olması ise anlamlı bulunuyor. 

Film sezon boyunca Kars Şehir Sinemasında gösterimde olacak.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.