1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Bu Cuma namazı, caminin içerisinde kılınacak
Bu Cuma namazı, caminin içerisinde kılınacak

Bu Cuma namazı, caminin içerisinde kılınacak

Tüm dünyayı, ülkemizi ve ilimizi etkisi altına alan pandemi nedeniyle Mayıs ayıdan bu yana cami bahçelerinde kılınan Cuma namazları, bu hafta cami içerisinde kılınacak.

A+A-

Tacettin DURMUŞ

Kars’ta da corona virüsü sebebiyle uzun süredir camilerde cemaatle namaz kılınması da yasaklanmıştı. Mart ayında başlayan salgınının ardından Türkiye'de corona virüsü önlemlerinde bazı normalleşme adımları atılmaya başladı. Toplu olarak insanların bir araya geldiği yelerin başında gelen camiler için planlanan normalleşme adımlarında bazı yasaklar da kontrollü olarak ortadan kaldırılmaya başladı.

Hükümet tarafından hayata geçirilen corona virüs salgının yayılmasının önüne geçmek amacıyla il genelinde tüm camilerde vakti namazları ile birlikte Cuma namazlarının kılınması engellenmişti. Ardından belli bir sayıda olmak ve sosyal mesafeye uyulmak kaydı ile camilerde vakit namazlarının kılınmasına izin verildi.

Kars İl Müftüsü Yusuf Eviş, uzun zamandan beridir bazı camilerin bahçelerinde sosyal mesafe gözetilerek kılınan Cuma namazlarının, 30 Ekim 2020 Cuma günü itibariyle artık cami içerisinde kılınacağını söyledi.

Müftü Eviş, geçtiğimiz hafta kılınan Cuma namazında önümüzdeki Cuma namazının artık cami içerinde kılınacağını açıklarken cami cemaatini de ısrarla uyardı. Cuma namazlarının artık içerinde kılınacağını belirten Müftü Yusuf Eviş, kılınacak namazların sosyal mesafe gözetilerek ve maske kullanılmak şartıyla cami içerinde girebileceklerini kaydetti. Müftü Eviş açıklamasında özellikle belli bir kişi sayısının cami içerine girebileceğini ve içerinde yer bulamayanlarınsa aynı tedbirlere riayet ederek isterlerse yine cami bahçelerinde Cuma namazlarını kılabileceklerini duyurdu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.