1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Bozkurt TKDK'yı Anlattı
Bozkurt TKDKyı Anlattı

Bozkurt TKDK'yı Anlattı

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Kars İl Koordinatörü Mustafa Bozkurt, İl Genel Meclis Üyeleri'ne kurumun çalışmaları ve IPARD Programı konusunda bilgilendirme toplantısı yaptı.

A+A-

İl Genel Meclis Üyeleri'nin dikkatle dinlediği toplantıda Koordinatör Bozkurt şehrimiz için son derece önemli  bilgiler verdi.

 

Desteklenecek yatırım alanlarını da açıklayan TKDK İl Koordinatörü Mustafa Bozkurt, toplantıda şunları berlirtti : “ Avrupa Birliği ve uluslar arası kuruluşlardan sağlanan kaynakların, ülkemizde kırsal kalkınma programlarının uygulanmasına yönelik faaliyetlerde kullanılmasını sağlamak amacıyla, “Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanun”, 4 Mayıs 2007 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilmiş ve 18 Mayıs 2007 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.

İllerin göç oranları, GSYİH değerleri, kırsal kalkınma potansiyelleri ve ihtiyaçları göz önüne alınarak 25 Şubat 2008 tarihinde IPARD Programı hazırlanmıştır. IPARD Programı kapsamında 2007-2010 yılları arasında Kars’ın da içinde bulunduğu 20 ilde ve 2011-2013 yılları arasında Programa dahil edilecek olan 22 yeni il ile birlikte toplam 42 ilde projeli yatırımlar desteklenecektir.

Türkiye Kırsal Kalkınma Programı (IPARD), Türkiye’nin katılım öncesi dönemdeki öncelikleri ve ihtiyaçlarını dikkate alarak, sürdürülebilir kalkınmayı sağlamak için kapasite oluşturmayı hedeflemekte, işletmeleri Topluluk standartlarına yükseltmeyi amaçlamaktadır.

IPARD Programı kapsamında sağlanacak desteğin kaynağı Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti Eş-finansmanından oluşturulan IPARD Programı Fonu’dur. Bu destek aynı zamanda Kamu Katkısı olarak adlandırılır. Kamu Katkısı, Program çerçevesinde gerçekleşmiş projeler için geri ödemesiz olarak kullandırılacaktır.

Başvuru sahiplerinin projelerinin finansmanında Avrupa Birliği katkısı da kullanılacağından, proje değerlendirmeleri sonucunda desteklenmesi uygun görülen başvuru sahipleri ile sözleşme imzalanması TKDK’nın Avrupa Komisyonundan yetki devri alması ön şartına bağlıdır. 

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu, Türkiye Cumhuriyeti adına Avrupa Birliği’nin Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı olan IPA’nın Kırsal Kalkınma Bileşeni kapsamında uygulanacak projelere ilişkin 28.07.2010 tarihinde şartlı proje başvuru ilanına çıkmış bulunmaktadır.

Desteklenecek yatırım alanları:

-Süt üreten tarımsal işletmelere yatırım

-Et üreten tarımsal işletmelere yatırım

-Bütçe Kalemi-1 (Kırmızı et)

-Üretici Gruplarının Kurulmasına Destek

-Süt ve süt ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması  

-Bütçe Kalemi-1 (Süt işleme tesisleri)

-Bütçe Kalemi-2 (Süt toplayan üretici örgütleri)

-Et ve et ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması     

-Bütçe Kalemi-1 (Kırmızı et kesimhaneleri)

-Bütçe Kalemi-2 (Kırmızı et işleme tesisleri)

-Çiftlik faaliyetlerinin çeşitlendirilmesi ve geliştirilmesi

-Yerel ürünlerin ve mikro işletmelerin geliştirilmesi

-Kırsal turizm

 

Başvurular 01 Eylül 2010 günü saat 09.00’dan itibaren Kars İl Koordinatörlüğünde kabul edilmeye başlayacak olup, başvuruların son teslim tarihi 30 Kasım 2010, saat 17.00’dir. Bu çağrı dönemi için son teslim tarihinden sonra yapılacak başvurular değerlendirmeye alınmayacaktır.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.