1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Bölgeyi Kalkındırmak İçin Buradayız
Bölgeyi Kalkındırmak İçin Buradayız

Bölgeyi Kalkındırmak İçin Buradayız

Ağrı, Ardahan, Iğdır ve Kars illerini kapsayan Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA) Genel Sekreteri Dr. Hüseyin Tutar gazetemizi ziyaret etti.

A+A-

gazetekars.com’da önemli açıklamalarda bulunan Dr. Hüseyin  Tutar : "Yereldeki insanımızın sesine kulak vereceğiz" dedi.

 

"Doğal zenginliğiyle tanınmış, turizm ve tarımsal ürünleriyle markalaşmış, sınırları aşan kültürel mirasın imkânlarından yararlanmış, rekabet gücü yüksek işletmeleriyle ülkenin Kafkasya ve Orta Asya'ya açılan ticaret ve lojistik merkezi bir Serhat Bölgesi" hayal ettiklerini ve bu amaç doğrultusunda çalıştıklarını vurgulayan Tutar, Bölgenin vizyonuna ulaşma hedefi ve katılımcılık ilkesi doğrultusunda, bölgenin sosyo-ekonomik yapısının gelişmesi için gerekli plan, program ve faaliyetleri başarıyla uygulayacaklarını söyledi.

 

Serhat illerinin yereldeki insanlarla, aktörlerle ve yereldeki girişimcilerle kalkınacağına dikkat çeken Tutar, "Bölgemizde sağlık, eğitim, ticaret ve  altyapı alanlarında Türkiye ortalaması hiçbir zaman yakalanamamıştır. Ancak bu bizim kaderimiz değildir, bunu hep birlikte değiştirebiliriz" dedi.

 

Geri kalmışlığın bir kader olmadığını bunun yereldeki aktörlerle ve girişimcilerle değiştirilebileceğini vurgulayan Tutar, kalkınma planlarının yerel aktörler tarafından da sahiplenilmesi ve desteklenmesi gerekir, diye konuştu.

 

Üreten ve istihdam yaratan herkese hiçbir ayrım gözetmeksizin destek olacaklarının altını vurgulu cümlelerle çizen Tutar, projelerin de alanında uzman bir ekip tarafından son derece titiz ve objektif bir şekilde değerlendirileceğini söyleyerek, Serhat illerimizi hep birlikte kalkındıracağız, dedi.

 

İktisadi Gelişme Mali Destek Programı kapsamında yapılacak proje başvuru süresinin 30 Aralık 2010 tarihine kadar uzatıldığını da hatırlatan Serhat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Hüseyin Tutar, yatırımcıların bu imkanlardan faydalanması gerektiğini belirtti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.