1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. “Bizler hiçbir provakatif eylemin tarafı ve yandaşı olmayacağız”
“Bizler hiçbir provakatif eylemin tarafı ve yandaşı olmayacağız”

“Bizler hiçbir provakatif eylemin tarafı ve yandaşı olmayacağız”

MHP Kars Merkez İlçe Başkanı Uğur Boy’un silahlı saldırıya uğraması nedeniyle MHP Kars İl Başkanı Tolga Adıgüzel açıklama yaparak, “Bizler hiçbir provakatif eylemin tarafı ve yandaşı olmayacağız” dedi.

A+A-

Adıgüzel, silahlı saldırıya uğrayan MHP Kars Merkez İlçe Başkanı Uğur Boy ile birlikte parti binasında basın açıklaması yaptı.
MHP Merkez İlçe Başkanı Uğur Boy’un Kars’tan Arpaçay istikametine giderken merkez Mezra köyü mevkiinde silahlı saldırıya uğradığını belirten Adıgüzel, “Bizler olay yerine intikal ettiğimizde başkanımızın arabasına 5 el mermi isabet ettiğini tespit ettik. Jandarma, Polis hepsini haberdar ettik. Şuanda jandarmamız, İl Emniyetimiz olayın üzerinde titizlikle durmaktadır. Şunu belirtmek isteriz ki bu olayın ne olduğu bugün yarın ortaya çıkacak. Saldırının amacının ne olduğu, kimlere hizmet ettiği bugün yarın ortaya çıkar” dedi.
“Burada provakatif eylem söz konusudur” diyen Adıgüzel, şöyle konuştu: “Şehrimizin, insanlarımızın huzurunu, kardeşliğini bozmaya yönelik eylem söz konusudur. Burada bizler hiçbir provakatif eylemin tarafı ve yandaşı olmayacağız. Bu tür olaylara da izin ve müsaade etmeyeceğiz. Bu şehirde hiç kimse Kars halkının, Kars milletinin huzurunu, kardeşliğini bozamaz, bozmaya da gücü yetmeyecektir. Kars kadim bir şehirdir. Kars’ta yaşayan insanların hepsi birbirinden kıymetlidir. Bu şehrin seçimlerden önce, seçimlerden sonra hiç kimse, hiçbir şer odağı bu şehrin kardeşliğine, bu şehrin dostluğuna çomak sokamayacaktır.” 
Silahlı saldırıya uğrayan MHP Kars Merkez İlçe Başkanı Uğur Boy da yaşadıklarını anlatarak, “Arkamdan bir araç selektör yaptı. Tanıdık olduğunu düşünerek yavaşladım. İlk önce arka cam patladı. O anda direksiyona kapaklandım. Ateş edilmeye devam ediliyordu bu sırada. Arabam yolun sağına doğru savruldu. Olayın şokunu atlattıktan sonra araçtan indim. Diğer aracın Susuz istikametine gittiğini gördüm. Herhangi kendimi savunacak üzerimde bir şey olmadığından dolayı aracı hemen terk ettim. Güvenlik güçlerini aradım. Ekipler geldi. Köyümüzde düğün vardı. Düğün yerine gittim. Daha sonra Kars’a dönüş yaptım” şeklinde konuştu.
Bu olayın provakatif eylem olduğunu düşündüklerini ifade eden Boy, şunları söyledi: “Herhangi bir siyasi partinin veya başka bir şeyin içerisinde yer aldığını düşünmüyoruz. Çünkü böyle bir süreçte bunun kimseye faydası yok. Sağduyulu bir şekilde davranmamız gerekiyor. Bin yıllık bir kardeşliğimiz var bizim bu şehirde. Bunu bozmaya kimsenin gücü yetmeyecek. Yapılan bu eylemle belki amaçları buydu ama onları sevindirmeyeceğiz. Biz yine kardeşiz bu memlekette. Emniyet güçlerimiz gerekli araştırmaları yapıyor. Mobese kayıtları mercek altında. Tek tek incelenmekte. Kimse bu yapılan provakatif eylemden nemalanmasın. Bunun üzerinden bir takım primler çıkarmasınlar. Çünkü biz bunların bu oyununa gelmeyeceğiz. Şahsi bir problem olacağını düşünmüyorum. Alacak-verecek olduğunu düşünmüyorum. Bu şehirde kimseyle benim husumetim yok. Özellikle aşiret kökenli ağabeylerimden çok daha ticaretim var ve onlar tarafından sevildiğime inanıyorum ve bende aynı şekilde onları seviyorum.” 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.