1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. “Biz bir bütünüz”
“Biz bir bütünüz”

“Biz bir bütünüz”

Azerbaycan Kars Başkonsolosu Ayhan Süleymanov, ilimizdeki yerel ve yaygın basının temsilcileri ile iftar yemeğinde bir araya geldi.

A+A-

Başkonsolos Süleymanov’un Grand Ani Otel’deki iftar yemeğine ; Kars Kuzeydoğu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yücel Sezer, Genel Sekreter Burhan Akyıldırım, cemiyet üyeleri, yerel gazete sahipleri ve ulusal haber ajanslarının temsilcileri katıldı.

  

Azerbaycan Kars Başkonsolosu Ayhan Süleymanov iftar yemeğine icabet eden basın mensuplarına teşekkür ederek, idrak etmekte olduğumuz mübarek Ramazan ayı dolayısıyla iftar sofrasında Kars ilimizdeki medyanın değerli temsilcileri ile bir araya gelmek istedik. Sağ olsunlar bizleri kırmayıp davetimize katıldılar, herkese hayırlı ramazanlar diliyorum, dedi.

 

Kars’ta olmaktan büyük mutluluk duyduğunu da ifade eden Başkonsolos Süleymanov ; “Kendimi kardeş ülkemizin güzel şehri Kars’ta bu ülkenin bir vatandaşı gibi hissediyorum ve Kars’ta görev yapmaktan büyük memnuniyet duyuyorum. Bu da tesadüf değildir ; çünkü Türkiye ve Azerbaycan birbirinden ayrılmaz iki kardeş ülkedir. Türkiye - Azerbaycan ilişkileri hiçbir siyasi ve iktisadi çıkara dayanmamaktadır. Türkiye - Azerbaycan ilişkileri iki devletin bir millet ilişkisidir. Kardeşlik, bağlılık, bütünlük ilişkisidir. Biz bu ilişkilerin daha da gelişmesi için çalışacağız. Türkiye’nin büyük önderi Atatürk ; “Azerbaycan’ın sevinci sevincimiz, kederi kederimizdir ” demiştir. Azerbaycan’ın büyük önderi Haydar Aliyev ise ; “Biz iki devlet bir milletiz” demiştir. İşte bizim yolumuz bu çizgiden geçmektedir. Her iki ülkemizin Cumhurbaşkanları da karşılıklı ziyaretlerde aynı mesajları vermişlerdir. Bu sözler hiç de sıradan sözler değildir. Azerbaycan ve Türkiye ilişkilerinin temeli buradadır. Yine ulu önder Atatürk’ün bir sözü var ; “Türk’ün Türk’ten başka dostu yoktur.” İnanıyorum ki ulu önder bu sözü söylerken bütün Türkleri kastetmiştir. Dünyadaki gelişmelere de baktığımız zaman Türkün Türk’ten başka dostu olmadığını görüyoruz. Azerbaycan Cumhuriyeti her zaman Türkiye Cumhuriyeti’ne müteşekkir olmuş, yardımlarından dolayı vücut bulmuştur. Azerbaycan Cumhuriyeti’ni resmi olarak ilk tanıyan ülke Türkiye olmuştur. Bugün de Azerbaycan’ı her platformda destekleyen yalnız Türkiye’dir” dedi.

 

Azerbaycan topraklarının yüzde 20’den fazlasının Ermeni işgali altında olduğunu vurgulayan Başkonsolos Süleymanov, Topraklarımız Ermeni işgali altında. Bir milyon insanımız yurdundan yuvasından olup kaçkın duruma düşmüştür. Biz sulh yoluyla topraklarımızın işgaline son verilmesini istiyoruz. Kardeş ülke Türkiye de yine sonuna kadar Azerbaycan’ın yanında yer almaktadır, diye konuştu.

 

Her alanda olduğu gibi ekonomik ve iktisadi alanlarda da ilişkilerin oldukça kuvvetli olduğunu ifade eden Azerbaycan Kars Başkonsolosu Ayhan Süleymanov, Kars-Tiflis-Bakü demiryolu hattı, Bakü-Tiflis-Ceyhan, Bakü-Tiflis-Erzurum doğalgaz ve petrol hatlarının çekilmesi bizim iktisadi ilişkilerimizin de ne kadar kuvvetli olduğunun göstergesidir, dedi.

 

Kars Kuzeydoğu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yücel Sezer ise Türkiye-Azerbaycan kardeşliğine vurgu yaparak, Türkiye Cumhuriyeti’nin ve Türk halkının daima Azerbaycan’ın yanında yer aldığını söyledi.

 

Başkan Sezer, Azerbaycan dünyanın en yüksek bayrak direğini ve bayrağını Bakü semalarında dalgalandırdı, diyerek sözlerine şöyle devam etti : “bizler Türkiye’de  bu haberi izleyince hem gururlandık hem de çok mutlu olduk.Bu şanlı bayrağın ebediyete kadar dalgalanması dileğiyle.”

iftara-katilanlar.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.