1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. BİŞEKTOMİ İLE YANAK İNCELTME NASIL YAPILIR? Yüz şekli değişir mi?
BİŞEKTOMİ İLE YANAK İNCELTME NASIL YAPILIR? Yüz şekli değişir mi?

BİŞEKTOMİ İLE YANAK İNCELTME NASIL YAPILIR? Yüz şekli değişir mi?

Gençlik ve çocukluk çağlarında tombul yanaklar ve yuvarlak bir yüz yapısı şirin olarak algılanırken, ileri yaşlarda aynı şekilde duran yuvarlak yüz yapısı kişiye ağır ve hantal bir görünüm katar.

A+A-

BİŞEKTOMİ İLE YANAK İNCELTME NASIL YAPILIR? Yüz şekli değişir mi?

Gençlik ve çocukluk çağlarında tombul yanaklar ve yuvarlak bir yüz yapısı şirin olarak algılanırken, ileri yaşlarda aynı şekilde duran yuvarlak yüz yapısı kişiye ağır ve hantal bir görünüm katar. Vücut yapısı bir kişide zayıf olabilirken, genetik özelliklere bağlı olarak yüzü daha yuvarlak olabilir. Bu noktada yüzün inceltilerek daha çekici yüz hatlarına ulaşılabilir. Quartz Klinik doktoru Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Leyla Arvas, Bişektomi Ameliyatını sizler için detaylandırıyor;

Bişektomi Nedir?

Yanaklarda olan yağ oranınının fazlalığı, elmacık kemiklerinin öne çıkmasına engel olur. Yanakların inceltilmesi amacıyla uygulanan Bişektomi ameliyatı ile tombul yanaklar küçültülerek kişiye daha çekici bir görünüm katmayı hedefler.

Yanak içlerinde bulunan yağ fazlalıklarının alınmasına dayalı operasyon yanaklarında hacim, dolgunluk ve yağ fazlalığı bulunan kişilere uygulanır. Vücut hatları ne olursa olsun, ince yanaklar ve buna bağlı olarak elmacık kemiklerinin biraz daha önde bulunduğu yüz hatları, kişinin daha etkili bir yüz ifadesine sahip olmasını sağlar.

Nasıl Yapılır?

Bişektomi operasyonundan önce yapılan ön muayenede, hekim yanakların durumuna ve yüz ile orantısını inceler. Operasyon steril şartlarda lokal anestezi ya da sedasyon adı verilen uyutma yöntemi kullanılarak yapılır. Yanak içinden açılan yaklaşık bir santimetrelik kesi ile yanak içine girilir. Bu bölgede fazla oranda bulunan yağ dokusu vücut dışına alınır.

Bu noktada hekimin profesyonelliği son derece önemlidir. Tecrübeli bir doktor, bişektomi operasyonunu estetik bir gözle bakar ve yanakları simetrik olacak şekilde inceltilmesini sağlar. Bişektomi operasyonu kişiye özel olarak tasarlanan bir estetik operasyondur. Şekil verilen yanak yapısının yüzle uyumlu olmasını sağlamak gerekir.

 

Bişektomi Öncesi

Bişektomi ameliyatı yapılmadan bir hafta önce sigara kullanımının ve eğer varsa alkol kullanımının bırakılması gerekir. İyileşme dönemi için bu iki maddenin bırakılması önemlidir. Zira iyileşme hızına direk etki eden bu iki faktör nedeniyle açık yaraların kapanması zor olabilir.

Kan sulandırıcı özelliği bulunan ilaçlar bir hafta öncesinde bırakılmalıdır. Yeşil çay, yeşil çay içeren bitkisel çaylar ve E vitamini içeren vitaminler, kan sulandırıcı etkiyi artırıcı özellikte bulunduğu için operasyondan bir hafta öncesine kadar kullanılmaması gerekir.

Hastanın düzenli kullandığı ilaçlar hakkında, operasyonu yapacak hekimi bilgilendirmesi gerekir. Hamile ve emziren kadınlar için bu operasyon yapılmadan önce doktor onayı gerekir.

Bişektomi Sonrası

Bişektomi operasyonu sonrasında ilk üç gün boyunca yumuşak gıdalar tüketilmelidir. Aynı zamanda içeceklerin de soğuk olarak tüketilmesi tavsiye edilir. Soğuk içecekler olası kanamayı durdurucu özelliktedir. Operasyondan sonra kesi yeri, en az iki saat boyunca basınç özelliği bulunan özel bir bandajla kapalı halde kalır. Bu bandajın yaptığı bası ile kanamayı durdurma ve dolayısıyla yüzde oluşabilecek morarmaları önleme özelliği bulunur.

Bişektomi operasyonu sonrasında 5 gün boyunca ağır fiziksel aktivite yapılması tavsiye edilmez. Yanak içinden yapıldığı için yanağın dış yüzeyinde herhangi bir iz oluşmaz.

Operayonda genel olarak 15 gün iyileşme süresi bulunur. Hastanın bu süreçte aşırı güneşe maruz kalmaması tavsiye edilir. Bişektomi operasyonu sonrasında ağız temizliğine çok dikkat edilmelidir. Aksi takdirde enfeksiyon oluşumu için uygun ortam çok hızlı bir şekilde oluşur.

bisektomi-(2).jpg

Bişektomi Riskli Bir Ameliyat Mı?

Bişektomi operasyonu her ne kadar kolay bir operasyon olarak algılansa da her operasyonda olduğu gibi bu ameliyatta da bir takım risk faktörleri bulunur.

Ağız hijyenine dikkat edilmemesinden kaynaklı enfeksiyon riski, kanama, hematom, şişlik, dilde yaralanma, kalıcı ağrı, yetersiz estetik görünüm, kardiyak komplikasyonlar, uyuşma, hissizlik gibi komplikasyonlar ortaya çıkabilir.

Bişektomi operasyonunu yapacak olan hekimin, bişektomi operasyonu konusunda tecrübeli olması gerekir. Yanak yağ dokusu, yanak sinirlerine yakın olduğu için yapılacak yanlış bir uygulama yüz hareketlerinin kısıtlanmasına ya da hareketlerdeki asimetriye yol açabilir.

bisektomi-(1).jpg

Bişektomi Fiyatları

Sağlık Bakanlığından onaylı merkezlerin internet ve haber sitelerinde fiyat belirtmeleri yasal değildir. Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op.Dr. Leyla Arvas’ın yapacağı Bişektomi operasyonu için Quartz Poliklinik +90 212 241 46 24 nolu telefon numaramızı arayarak bizlere ulaşabilirsiniz.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.