1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Arslan ve Kılıç’tan Sarıkamış ve Kağızman’a e-sınav merkezi müjdesi
Arslan ve Kılıç’tan Sarıkamış ve Kağızman’a e-sınav merkezi müjdesi

Arslan ve Kılıç’tan Sarıkamış ve Kağızman’a e-sınav merkezi müjdesi

Kars milletvekilleri, 65. Hükmet Dönemi Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ile TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Yunus Kılıç, yaptıkları açıklamada Sarıkamış ve Kağızman’a e-sınav merkezi müjdesini verdiler.

A+A-

Arslan ve Kılıç yaptıkları açıklamada, Sarıkamış ve Kağızman’a e-sınav merkezi oluşturulması için uzun süredir ısrarlı takiplerinin olumlu sonuçlandığını ve böylece iki büyük ilçemizin önemli bir ihtiyacının karşılandığını bildirdiler.

Sarıkamış ve Kağızman ilçelerimizin nüfus yoğunluğunun diğer ilçelerimize göre fazla olması, köy ve diğer yerleşim yerlerinin dağınık bir coğrafya ya sahip olması, her iki ilçemizin Kars şehir merkezine uzak olması ve sürücü adaylarının sayısında sürekli artış olması gibi sebeplerden dolayı buralarda özel sürücü kurs merkezleri açılmış olduğunu, ancak sürücü adaylarının ehliyet sınavları için bu ilçelerimizden Kars şehir merkezinde bulunan e-sınav merkezine gelmek suretiyle elektronik ortamda sınavlara girebildiklerini ve bu durumdan hem maddi açıdan hem de zaman açısından olumsuz etkilendiklerini, belirten Arslan ve Kılıç, Milli Eğitim Bakanlığı nezdindeki ısrarlı girişimleri ve görüşmeleri neticesinde her iki ilçemize de uygun eğitim kurumlarında e-sınav merkezi oluşturulmasına karar verildiğini ve böylece sürücü adaylarının bu önemli sorununu çözüme kavuşturduklarını söylediler.

Arslan ve Kılıç, “her iki ilçemizde e-sınav merkezinin oluşturulmasıyla, ehliyet sınavına katılacak sürücü adaylarımız ile çıraklık eğitimi alan öğrencilerimiz daha ekonomik ve daha kolay şartlarda sınavlarına girebilecekler. Ayrıca önümüzdeki eğitim öğretim yılından itibaren Açık Öğretim Ortaokulu ve Açık Öğretim Lise sınavları da bu ilçelerimizdeki sınav merkezlerinde yapılacaktır. Sınav sonuçlarını da aynı merkezlerde sınavdan hemen sonra KİOSK aracından öğrenebileceklerdir. Bu da kurumlarımızın veri tabanı oluşturması açısından çok önemli bir husustur” dediler.

Sarıkamış ve Kağızman ilçelerimize e-sınav merkezlerinin kurulması kararından dolayı Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Ziya Selçuk ve ekibi ile Kars Milli Eğitim Müdürü Aydın Acay’a teşekkür eden Arslan ve Kılıç, önemli bir ihtiyacı karşılayacak olan bu önemli hizmetin her iki ilçemizdeki hemşerilerimize hayırlı olması dileğinde bulundular.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.