1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Biontech aşısını Kars’ta ilk vurulan 55 yaşındaki kadın hissettiklerini anlattı
Biontech aşısını Kars’ta ilk vurulan 55 yaşındaki kadın hissettiklerini anlattı

Biontech aşısını Kars’ta ilk vurulan 55 yaşındaki kadın hissettiklerini anlattı

Kars Harakani Devlet Hastanesi’nde Biontech aşısını Kars’ta ilk vurulan 55 yaşındaki Yıldız Uluç, hissettiklerini gazetecilere anlattı.

A+A-

Volkan KARABAĞ

Biontech aşısının birinci dozu tüm Türkiye’de olduğu gibi Kars’ta da başlamasının ardından vatandaşlar randevu alırken, aşı seçiminde tercih yapmaya başladı. Tercihlerini yapan vatandaşlar Kars Harakani Devlet Hastanesi’ne gelerek aşılarını yaptırıyorlar.

Biontech aşısını Kars’ta ilk vurulan 55 yaşındaki Yıldız Uluç gazetecilere hissettiklerini anlatarak, Küçük Yusuf Köyünden aşı olmak için Harakani Devlet Hastanesine geldiğini ifade etti. Uluç, “Aşı tercih hakkımız çıkınca bizde 180’i arayarak sıra aldık ve burada Biontech aşısını ilk oldum. Şuan herhangi bir rahatsızlığım ve aşının yan etkisi yok. Sağlık çalışanlarımız tedbir amaçlı 15 dakika beklememizi söyledi, ben de bekliyorum. Mutluyum, çok mutluyum, sağlık çalışanlarına teşekkür ederim, Allah devletimizden razı olsun.” dedi.

Merkez Çamurlu Köyünden gelerek Biontech aşısını olduktan sonra açıklama yapan Kemal Koçak da, gayet iyi olduğunu, herhangi bir yan etkisinin bulunmadığını, kendisinin aşı seçiminde tercihinin Biontech aşısından yana olduğunu ve herkese tavsiye ettiğini kaydetti.

Biontech aşısını tercih eden Gencay Moto ise, “Allah, devletimizi var etsin. Geldik çok rahatlıkla, en güzel personel hizmeti ile aşımızı olduk. Olduğum aşı konuşulana göre Alman aşısı olan Biontech aşısını olduk, ama içeriğini bilmiyoruz. İlk aşımı oldum, ikinci doz aşımı da 28 gün sonra yaptıracağım. Sağlık personelin yakın ilgisinden dolayı onlara da çok teşekkür ederim.” ifadesini kullandı.

Harakani Devlet Hastanesi Başhekimi Uzman Doktor Mutlu Şahin gazetecilere yaptığı açıklamada, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de görülen koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında Biontech aşısının uygulanmasının Kars’ta da başladığını vurguladı.

Biontech aşısının uygulanacağı merkezlerin Sağlık Bakanlığı tarafından belirlendiğini, Kars’ta da Harakani Devlet Hastanesinin bu anlamda belirlendiğini kaydeden Şahin, “Dün itibariyle 182, e-nabız ve mesaj yoluyla randevu alan vatandaşlarımız bugün itibaren aşı olmaya gelmeye başladı. Randevu sisteminde vatandaşlarımızın karşılarına Biontech ve Sinovac aşı tercihi çıkıyor, tercihini yapan vatandaşlarımız randevu saatinde hastanemize gelerek aşılarını oluyorlar.” dedi.

Şahin, hastanenin 4’ncü katında 15 adet aşı odasında aşı uygulama birimi bulunduğunu Biontech ve Sinovac aşısı için hem odaların hem de personelin ayrı ayrı olduğunu, ilgili personeller tarafından yönlendirmelerin yapıldığını da anımsatarak, “Aşı olan vatandaşlarımızı ilk 15 dakika herhangi bir yan etkiye veya alerji öyküsüne göre gözlem altında tutuyoruz. Gözlem sırasında oluşabilecek olası bir duruma karşı oluşturduğumuz acil müşahede odalarımız var, orada gerekli müdahaleyi yapacağız.” diye konuştu.

Biontech ve Sinovac aşısı olacak randevulu vatandaşların İl Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla Cumartesi saat 21:00’den başlayarak, Pazartesi saat 05:00’e kadar sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutulduğunu belirten Şahin, “Hem Cumartesi hem de Pazar günü, aşı öncelik hakkı olan vatandaşımız sistemden randevusunu almışsa kendisine aşı randevusunun oluşturulduğuna dair mesaj geliyor. Bu mesajı kısıtlama süresince güvenlik güçlerine ibraz etmeleri durumunda, sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutulacaklardır. Biz güvenlik güçlerimizle gerekli koordinasyonu yaptık. Ancak her iki aşıyı olan vatandaşlarımız pandemi tedbirlerini elden bırakmaması gerekiyor, özellikle maske, mesafe ve temizlik kurallarına mutlaka riayet etmesi gerekiyor.” şeklinde konuştu.

Biontech aşısının Kars’ta başlamasının ardından açıklama yapan İl Sağlık Müdürü Uzman Doktor Zakir Lazoğlu ise “Covid-19 salgını mücadelesi kapsamında Türkiye'de ve ilimizde başarılı şekilde yürütülen aşı çalışmalarına, Biontech aşısı da dahil oldu. Bu kapsamda Sağlık Bakanlığı tarafından belirlenen aşı takvimi doğrultusunda aşı hakkı bulunan vatandaşlarımız 182 randevu hattını arayarak, MHRS mobil uygulama üzerinden veya e-nabız sisteminden Kars Harakani Devlet Hastanesine randevu oluştururken aşı seçeneği aşamasında Sinovac veya Biontech aşısını tercih edebilirler. Covid-19 salgını mücadelesinde aşılama çalışmamız tüm hızıyla devam ederken salgınla mücadele kurallarımız unutulmamalıdır.” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.