1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Bingür Hoca’ya Ağır Eleştiri
Bingür Hoca’ya Ağır Eleştiri

Bingür Hoca’ya Ağır Eleştiri

Sarıkamış Belediye Başkanı İlhan Özbilen, Bingür Hoca’yı eleştirmeye devam ediyor. Başkan Özbilen : “90 bin kişi daha ölseydi o yürüyüş gerçekleşmeliydi.”

A+A-

Sarıkamış Belediye Başkanı İlhan Özbilen, 9-11 Temmuz tarihlerinde Sarıkamış Dayanışma Grubu, Erzurum Valiliği ve Atatürk Üniversitesi’nin ortaklaşa düzenlediği, “Sarıkamış Şehitlerini Anma Programı” ile ilgili olarak yaptığı basın açıklamasında şehitlik programlarının önemine vurgu yaptı.

 

Özbilen, Sarıkamış Dayanışma Grubu Başkanı Ünlü Kalp Cerrahı Bingür Sönmez’e gönderme yaparak, “7 yıldır Kars ve Sarıkamış ilçemiz ile hiçbir alakaları olmayan bazı şahısların medyayı kullanarak, kurmuş oldukları şirket ve hastanelerin fotoğraf ve amblemlerini kullanarak, Sarıkamış Şehitlerini anıyorlarmış gibi ticari rantları için sürekli olarak Kars ve Erzurum halkını kavga ortamına çekmek istedikleri ve bazen de başardıkları aşikardır.” dedi.

 

Başkan Özbilen, göndermemelerine şöyle devam etti:

 

“Bu yıl Kars Valisini ayarlayamadıkları için Erzurum Valisinin zaafından faydalanarak bilgimiz dışında, Erzurum Valiliğinin delaletiyle Erzurum’da Sarıkamış Şehitlerini anma programı gerçekleştirildi. Programın bir anma programı olmadığı ancak bir ticari reklam ve şov programı olduğu anlaşılmıştır. Programda sıralanan konu başlıklarının olduğu Erzurum cenahındaki yerler ziyaret edilerek gerçekleştirdiler. Ancak Sarıkamış’la ilgili bölümüne gelince, Sarıkamış caddelerinde araçlarla jandarma eskortu eşliğinde gezdiler. Allah-u Ekber Şehitliğindeki törene gelince ise, “güvenlik engeline takıldık” diye gazetelere boy boy fotoğraf vererek halkın içinde bölgenin güvensiz olduğunu anlattılar. Erzurum Valisi Sayın Selahattin Öztürk program hazırlandığı zaman kendisine bağlı jandarma, polis ve istihbarat birimlerine bu bölgenin güvenliğinin olup olmadığını sormadı mı? Sarıkamış Şehitleri her zaman anılır, herkes ziyaret eder. Ancak anma töreni bizzat bölgede, devlet ciddiyetinden taviz verilmeden yapılır. Sayın Erzurum Valisi tören davetiyesi düzenler, basit bir işmiş gibi sahip çıkmaz. 7 yıl önceki şovmenler yine emellerine ulaşırlar. Ancak sayın Vali programına Allah-u Ekber Dağı ziyaretini yazdıysa program uğruna 90 Bin kişi daha ölseydi çıkmalıydı.” Özbilen ayrıca, “Sayın Erzurum Valisi gayri ciddi şahısların oyununa gelmiştir. Kars halkı, Sarıkamış halkı ve Sarıkamış Şehitlerimizin onuruyla oynanmıştır. Sarıkamış Belediye Başkanı olarak hiçbir güvenlik birimine haber vermeden, programdan iki gün sonra sadece şoförümü yanıma alarak Allah-u Ekber Dağının zirvesine çıktım. Bölgemiz güvenlidir. Erzurum Valisi işine ciddi bakmıyorsa, ilkeli davranışını sergilemiyorsa, bu töreni ona hazırlatanlar yaptıklarıyla güvenlik yok diye programı yarıda bırakarak birilerine prim vererek terörü cesaretlendiriyorlarsa, bu hassas ortamda sayın Valimizin daha dikkatli olmasını diliyorum.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum