1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Bilgen: “Türkiye’deki göçmen sorunu Suriye’deki barıştan geçer”
Bilgen: “Türkiye’deki göçmen sorunu Suriye’deki barıştan geçer”

Bilgen: “Türkiye’deki göçmen sorunu Suriye’deki barıştan geçer”

Türkiye'nin Sesi Partisi (SES Partisi) Genel Başkanı Ayhan Bilgen, MYK toplantısı öncesinde göçmen politikası ile ilgili açıklamalarda bulundu.

A+A-

Volkan KARABAĞ

Bilgen açıklamasında, Türkiye’deki göçmen sorununun Suriye’de barışı inşa etmekten geçtiğine dikkat çekerek, barış konusunda sadece bir tane tutarlılık ve samimiyet ölçüsü olduğunu söyledi.

SES Partisi Genel Başkanı Ayhan Bilgen partisinin genel merkezinde yaptığı açıklamada; “Türkiye’de göçmen sorununu çözmek istiyorsak bunda bir tane tutarlılık ve samimiyet ölçüsü vardır, o da Suriye’de barıştan yana olmaktır. Suriye’de barıştan ve demokrasiden yana olmayan hiçbir siyasetçinin mülteciler ile ilgili söylediği sözün ne inandırıcılığı olabilir ne insan hakları açısından kabul edilebilirliği söz konusudur ne de uygulanabilir değildir. Suriye’de istikrarı savunmuyorsanız ve barışın gerçekleşmesi için kararlı, net bir siyaset ortaya koymuyorsanız, hiç kimseyi hiçbir yere gönderemezsiniz. Bu sadece popülizmdir. Bu sadece seçmenin kaygılarını, endişelerini dikkate alarak popülist siyaset yürütmektir. Bunun dünyada çok örnekleri var ve insanlığa çok ağır bedel ödetiyorlar. Fransa’da Le Pen neredeyse iktidar olacaktı. Trump Amerika’da, Amerika içinde korkulu yıllara neden olacak bir başarı elde ettiyse bundaki en temel nedenlerden birisi Amerikan halkının; göçmen karşıtlığına, yabancı karşıtlığına, Afrika kökenlilere, Meksika kökenlilere ya da İslam ülkelerinden gelenlere karşı nefret söylemiyle elde ettiği başarıdır. Biz hiçbir suretle nefret söylemini, ötekileştirmeyi oy almak için bile olsa, partimizi büyütmek için bile olsa asla tercih edemeyiz, etmemeliyiz. Bu ateşle oynamaktır. Bu Türkiye siyasetinde nasıl geçmişte Türk-Kürt gerilimi ve çatışması üzerine siyaset yapıldı ve bunun bedelini bu ülke çok ağır ödediyse, nasıl Alevi-Sünni gerilimi ve çatışması üzerinden siyaset yapıldı ve Maraş’ta, Çorum’da, Madımak’ta bu ülke bunun bedelini çok ağır biçimde ödediyse şimdi yeni bir fay hattı inşaa etmektir. Yeni bir kamplaşma gerilim üzerinden toplumu bölmek ve çatıştırmaktır. Elbette biz de parti olarak herkesin kendi ülkesine biran önce dönmesinden yanayız, bunu savunuyoruz ama bunun hem insani hem de gerçekçi yolunun Suriye’nin barışından geçtiğini biliyoruz. Bunu çok net biçimde ifade ediyoruz.” dedi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.