1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Bilecik'te binlerce kişi Sarıkamış şehitleri için yürüdü
Bilecik'te binlerce kişi Sarıkamış şehitleri için yürüdü

Bilecik'te binlerce kişi Sarıkamış şehitleri için yürüdü

​​​​​​​Bilecik'te binlerce kişi Sarıkamış’ta 103 yıl önce donarak şehit düşen 90 bin asker için yürüdü.

A+A-

Bilecik Cumhuriyet Meydanı’ndan başlayan yürüyüşe, Bilecik Valisi Tahir Büyükskın, Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Tanju Selçuk Yücel, İl Jandarma Komutanı Albay Hacı Mehmet İnce, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Aslan Yıldız, askeri erkan, kurum müdürleri ve çok sayıda öğrenci ve vatandaş katıldı.

Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan katılımcılara Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından atkı, şapka ve eldiven dağıtıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşma yapan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Aslan Yıldız, bütün katılımcıları selamlarken, Kars Sarıkamış Harekatı'nın 103. yıl dönümü olduğunu hatırlattı. Yıldız, "Gençlik ve Spor Bakanlığımız tarafından Sarıkamış’ta ve 81 il merkezimizde bu yıl 'Gençlik şühedanın izinde' sloganıyla aziz şehitlerimizi anma yürüyüşü düzenlemekteyiz. Bugün tarihimizin en dramatik savaşlarından birinin anma günüdür. Bizim tarihimizi zaferler kadar acılar da yer tutar. Yemen kızgın çöllerde, Çanakkale derin sularda, Kars Sarıkamış dondurucu soğukta, 15 Temmuz’da hain kalkışmasıyla şehit olan Anadolu çocuklarının destansı mücadelesini anlatır" dedi.

"Sarıkamış, Çanakkale ve 15 Temmuz ve tüm aziz şehitlerimiz görevlerini en iyi şekilde yapmışlardır"

Konuşmasının devamında yürüyüşe katılan gençlere seslenene Yıldız, "O zaman Sarıkamış başta olmak üzere bu topraklar için şehit olmuş tüm şehitlerimize yakışır bir evlat olmak için burada şu mesajları almamız gerekir. Hepimiz görev düştüğünde vatanımız için, milletimiz için her türlü fedakarlığı yapmaya hazır olmalıyız. Hepimiz işlerimizi ve görevlerimizi, hiçbir mazerette sığınmadan en iyi ve en başarılı bir şekilde yerine getirerek, ülkemize ve milletimize faydalı olmalıyız. Ne iş yapıyorsak yapalım o işi en iyi şekilde yapmalıyız. Çünkü, Sarıkamış şehitlerimiz, Çanakkale şehitlerimiz, 15 Temmuz şehitlerimiz ve tüm aziz şehitlerimiz görevlerini en iyi şekilde yapmışlardır. Gözlerini kırpmadan bu cennet vatanımız için aziz milletimiz için ve bizler için canlarını feda etmişlerdir. Sizlerin de aziz şehitlerimizin mirasına sahip çıkarak onlara hayırlı bir evlat olacağınıza inancımız tamdır" dedi.

Konuşmanın ardından Cumhuriyet Mahallesi önünden başlayan yürüyüş, Atatürk Bulvarı ve Bilecik Belediyesi önünden devam ederek, Bilecik Şeyh Edebali Türbesinde son buldu. Türbe önünde şehitler için duaların okunmasının ardından katılımcılara çorba ikramında bulunuldu ve yürüyüş sona erdi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.