1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Beklenen İhale Yapıldı
Beklenen İhale Yapıldı

Beklenen İhale Yapıldı

Kars Belediyesi tarafından şehir merkezinde yapılacak asfalt çalışmalarının ihalesi yapıldı. Teklifler gözden geçirilecek.

A+A-

Belediye Başkanlığı Toplantı Salonu'nda yapılan haleye 3 firma katıldı. İhale komisyonu Başkanlığı'nı Belediye Başkan Yardımcısı İsrafil Çakaz yaptı.

 

Kars Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilecek olan asfalt yapımı işinin ihalesine katılan firmaların teklif zarfları ihale komisyonu üyeleri ve firma yetkililerinin yanında açıldı.

 

Asfalt ihalesine Özgün Yapı Sanayi Ticaret A.Ş., YESE Yapı Sanayi ve Ticaret A.Ş. ve Salduz Beton Hazır Beton Nakliyat İnşaat Sanayi Ticaret A.Ş. yetkilileri katıldı.

 

Kars Belediyesi tarafından çıkarılan 3.404.266. 45 TL. Maliyete karşılık ihaleye giren firmaların vermiş oldukları teklifler Özgün Yapı 6.764.411.20 TL., YSE Yapı 6.696.453.74 TL ve Salduz Beton 3.997.836.60 TL. Teklif verdi. İhale komisyonu tarafından yüksek bulunan teklifler tekrar gözden geçirilecek.

 

İhale Komisyonu Başkanı ve Belediye Başkan Yardımcısı İsrafil Çakaz, Kars'a yapılacak asfaltın yıllarca bozulmadan kalacağını söyledi.

 

Başkan Yardımcısı İsrafil Çakaz; "Kars'ın Caddeleri'ne sıcak asfalt yapacağız. Şimdi bazı vatandaşlarımız neden asfalt çalışmalarına başlanmadı. Yollar bozuk diye haklı olarak sitem ediyorlar. Ama bildiğiniz gibi alt yapı çalışmalarımız var, bunlar devam ediyor. Alt yapı çalışmaları tamamlanan caddelerin asfalt yapım işine başlayacağız. Alt yapı tamamlanmadan asfalt yapmanın bir anlamı yok. Belediyenin bir kuruşunu boşa harcamak istemiyoruz" dedi.

 

Kars Belediyesi tarafından İnönü, Cumhuriyet, Faikbey, Halitpaşa, Kazımpaşa ve Atatürk Caddelerinin asfaltları yapılacak. Belediye tarafından 110.725 metrekare alanda 8 bin 650 kilometre 20 santim kalınlığında asfalt yapılacak.

 

Asfalt yol yapım işinde 20 bin 816 ton temel tabakası, 18 bin 601 ton binder tabakası ve 13 bin 13 bin 563 tonda aşınma tabakası uygulanacak.

 

Kars Belediye Başkanlığı tarafından yapımına başlanacak asfalt çalışmaları alt yapı çalışmaları tamamlandıktan sonra başlayacak. Elektrik, doğal gaz, kanalizasyon, içme suyu şebekesi ve PTT'nin alt yapı çalışmaları tamamlanan caddelerin hemen asfalt yapımına başlanacak.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.