1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Beklenen asfaltı yapacağız...
Beklenen asfaltı yapacağız...

Beklenen asfaltı yapacağız...

Kars Belediye Başkanlığı’nca Fevzi Çakmak Mahallesi’nde yapımına başlanan içme suyu arıtma tesislerinin bitirilmesi için çalışmalar yoğun bir şekilde devam ediyor.

A+A-

Kars’ta yapımına geçtiğimiz yıl başlanan ve yapımı aralıksız devam eden içme suyu arıtma tesislerinin tamamlanmasıyla beraber Kars’ın 2050 yılına kadar su sorunu çözülmüş olacak.

Yaklaşık 15 milyon TL.’ye mal olacak içme suyu arıtma tesislerinin yapımın devam ettiğini belirten Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş; “Biz önce insan sağlığı diyoruz. Normal şartlarda şehrin suyunu verebilirdik. Ama biz doğru olanı yapıyoruz. İçme suyu arıtma tesisleri tamamlandığında Karslılar 24 saat akan temiz ve sağlıklı içme suyuna kavuşacak” dedi.

ÇALIŞMALAR HIZLA DEVAM EDİYOR

Son yılların en soğuk kışını geçiren ve zaman zaman eksi 30 dereceyi bulan soğuklara rağmen arıtma tesislerinde çalışma yapıldığına dikkat çeken Bozkuş; “İçme Suyu Arıtma Tesisleri’nde bir çok ünite tamamlanmış durumda. İçeride yapılan çalışmalar var bunlar tamamen teknik çalışmalar. Boruların kaynağı yapılıyor. Motor kabinleri ve diğer ünitelerde çalışmalar yapılıyor. Biz her şeyi Karslılar için yapıyoruz. Ama yapılan işler zaman alıyor. İnsanlarımız haklı olarak zaman zaman tepki gösteriyor. Ama biraz daha sabır istiyoruz. Biz onlara hak ettikleri hizmetleri vereceğiz. Onlar bize güvendi. Bizde onların güvenini boşa çıkartamayacağız” şeklinde konuştu.

ASFALTIN BOZULACAĞINI HERKES BİLİYORDU

Son günlerde vatandaşların sık sık tepki gösterdiği asfalttaki bozulmalarla ilgili olarakta açıklama yapan Bozkuş, yapılan asfaltın zemin oturmasından dolayı bozulacağını herkesin kendileri kadar bildiğini ifade etti.

Nevzat Bozkuş; “Son günlerde asfaltın bozulması sık sık gündeme geliyor. Vatandaşlarımız haklı olarak yakınıyor. Ama biz asfaltı yaptık bitti demedik. Biz birinci ve ikinci tabakayı attık. Bilinçli olarak aşınmaz tabakayı atmadık. Yani üçüncü tabaka duruyor. Biz bekledik. Beklediğimiz bozulmalarda oldu. Özellikle Faikbey ve İnönü Caddesinin asfaltında bozulma oldu. Buda gayet normaldir. Çünkü bütün şehrin yükünü bu iki cadde çekiyor. Yani trafiğin yoğun olduğu caddeler burası. Biz herkesin arzu ettiği ve beklediği asfaltı yapacağız. Bundan kimsenin şüphesi olmasın” şeklinde konuştu.

Kars Belediye Başkanlığı’nca 2012 inşaat sezonunda asfalt çalışması kaldığı yerden devam edecek. Bozulan caddelerde asfalt kesilerek çıkarılacak. Yeniden buralara asfalt dökülecek. Ve zemini oturan caddelerin aşınmaz tabakası atılacak.

İçme Suyu Arıtma Tesisleri yapımı devam ediyor. Tesislerde bu yıl tamamlanarak hizmete açılacak.

Kars Belediyesi’nin kaldırım, kanalizasyon, Kentsel Dönüşüm, Kentsel Tasarım Projeleri başlayacak. Hayvan Pazarı’nın yapımına devam edilecek. Bu yıl Belediye binasının da yapımına start verilecek.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.