1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Bayraktepe'ye kar yağdı
Bayraktepeye kar yağdı

Bayraktepe'ye kar yağdı

Kars'ın Sarıkamış ilçesindeki Bayraktepe Kayak Merkezi'ne mevsimin ilk karı yağdı.

A+A-

Erzurum Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkililerinden edinilen bilgiye göre, Batı Akdeniz üzerinden gelen alçak basıncın etkisi altında bulunan Doğu Anadolu Bölgesi'nin yüksek kesimlerinde kar yağışı görüldü.

 

Kent merkezinde aralıklarla sağanağın etkili olduğu Erzurum'da, hava sıcaklıklarındaki azalmanın ardından, yüksek kesimlerde kar yağışına dönüştü.

 

Sarıkamış ilçesinde bulunan 3200 rakımlı Soğanlı ve Allahuekber Dağları ile Bayraktepe Kayak Merkezi'nin 2634 rakımlı zirvesine kar yağdı.

 

Mevsimin ilk karının düştüğü Bayraktepe Kayak Merkezi'nde kar kalınlığının 3 santimetreye ulaşması turizmcileri sevindirdi.

 

Çamkar Otel Genel Müdürü Kamuran Eroğlu, yaptığı açıklamada, sezonunun ilk karının ilçenin yüksek kesimlerine ve kayak merkezine düştüğünü söyledi.

 

Bölgede kar yağışı devam ederse, Kurban Bayramı'nda kayak yapılabileceğini ifade eden Eroğlu, ''Bayrama kadar kar yağmasını bekliyoruz. Yağan mevsimin ilk karı bizi umutlandırdı. Tüm hazırlıklarımızı tamamladık. İnşallah Bayramda müşterilerimize kayak yapma imkanı sunacağız'' dedi.

 

Bu arada, gece kaydedilen en düşük hava sıcaklığı Erzurum ve Ağrı'da 4, Kars'ta 5, Ardahan'da 6, Erzincan'da 7 ve Iğdır'da 10 derece olarak ölçüldü.

 

Günün beklenen en yüksek hava sıcaklığının da Kars ve Ardahan'da 10, Erzurum'da 11, Ağrı'da 12, Iğdır'da 16 ve Erzincan'da 17 derece olması tahmin ediliyor.

 

Yetkililer, bugün bölgede kent merkezlerinde aralıklarla sağanağın etkili olacağını, yüksek kesimlerde ise kar yağışının görüleceğini bildirdi.

NOT : Haber fotoğrafı gazetekars arşivinden kullanılmıştır.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.