1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Başkan Çalışmaları İnceledi
Başkan Çalışmaları İnceledi

Başkan Çalışmaları İnceledi

Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, 10 ayrı noktada başlatılan altyapı çalışmalarını yerinde inceledi.

A+A-

Kars Belediye Başkanlığı’nca 10 ayrı noktada başlatılan içme suyu isale hattı, kaldırım ve yol çalışmalarını yerinde inceleyen Başkan Bozkuş, çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

 

Kars Belediye Başkanlığı tarafından Digor Yolu TOKİ, Çevre Yolu, Öğretmenevi, Lise Caddesi ve Faikbey Caddesi üzerinde yapılan çalışmaları yerinde inceleyen Başkan Bozkuş, yetkili mühendislerden bilgiler alarak biraz daha seri çalışması konusunda uyarılarda bulundu.

 

Başkan Bozkuş, özellikle Faikbey Caddesi’ne kadar getirilen içme suyu isale hattı çalışmasının bu bölgede biran evvel tamamlanması gerektiğini ifade etti.

 

Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, Kars’ı şantiyeye çevirdiklerini söyledi. Belediye Başkanı Bozkuş; “TOKİ’de yaptığımız yol ve kaldırım tamir ve onarım çalışmalarının tamamı ilgili kuruma ait. Ama gördüğünüz gibi Belediye olarak bu çalışmaları da biz yapıyoruz.

 

Biz bu çalışmaları yaparken vatandaşlardan da duyarlı olmalarını bekliyoruz. Şehre hep birlikte sahip çıkmak zorundayız. Bu şehirde birlikte yaşıyoruz. Bu sadece belediyenin iş değil” dedi.

 

KALDIRIMLAR KULLANILMAZ HALDEYDİ

 

Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, kaldırımlara park eden araçlar yüzünden kaldırımların kullanılamaz hale geldiğini vurguladı.

 

Başkan Nevzat Bozkuş; “Kaldırımlar park eden ağır vasıtalı araçlar yüzünden kırılmış ve kullanılmaz haldeydi. Bunları sökerek tekrar onarımını yapıyoruz. Aynı malzemeleri kullanıyoruz. Böylece masraftan kaçınmış olduk. Öğretmenevi önünde yapılan kaldırım çalışmasında park sorununu da büyük ölçüde çözeceğiz. Burada önemli toplantılar yapılıyor ve sürekli park sorunu yaşanıyordu. Biz yapıyoruz. Sahip çıkmak Karslılara kalmış” diye konuştu.

 

İÇMESUYU ÇALIŞMLARI ŞEHİR MERKEZİNE KADAR GELDİ

 

Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, yaklaşık bir yapılan törenle başlatılan içme suyu isale hattının şehir merkezine geldiğini belirtti. İçme suyu isale hattı çalışmaları tamamlandığında ilin su sıkıntısının biteceğini dile getiren Başkan Bozkuş; “İçme suyu isale hattı çalışmalarımız Faikbey Caddesi’ne kadar geldi. Burası şehrin ana şebekelerinden birisi. 500’lük dediğimiz ve 50 santim çapındaki As-Pes boruları çıkartıyoruz.

 

Bu boruların yerine polietilen borular döşüyoruz. İçme suyu çalışmalarımız Paşaçayırı Mahallesi, Havaalanı yolu üzerinde ve şehrin birçok noktasında aynı anda devam ediyor. Tüm bu çalışmalar tamamlandığında şehre su verilecektir” şeklinde konuştu.

 

Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, cadde ve sokaklarda yapılan Doğalgaz ve TEDAŞ çalışmaları hakkında da ilgili kurum yetkililerinden bilgiler aldı. Belediye ile koordineli yapılan çalışmalarda alt yapım tamamlandıktan sonra arkasından zaman kaybetmeden sıcak asfalt çalışmaları yapılacağı kaydedildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.