1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. "Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu" yük vagonları ile tahıl taşındı
"Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu" yük vagonları ile tahıl taşındı

"Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu" yük vagonları ile tahıl taşındı

"Bakü-Tiflis-Kars (BTK) Demiryolu Hattı" ile ilk defa yük vagonları ile Rusya'dan gelen tahıl taşındı.

A+A-

Tacettin DURMUŞ 

AzRus Trans” QSC`den AZERTAC`, asrın projesi Bakü-Tiflis-Kars (BTK) Demiryolu Hattı üzerinden konteynerlerle taşınan yüklerin, ilk kez yük vagonları vasıtasıyla taşındığını yazdı.

“AzRus Trans” QSC “ADY Express” MMC ile birlikte gerçekleştirilen Rusya’dan Kars’a tahıl nakli özel tahıl taşımacılığı için tasarlanmış vagonlarla gerçekleştirildi. 12 vagona yüklenmiş olan tahıl Rusya`nın Orenburg ilinde bulunan Sara Terminalinden, Güney Ural istikametinde Akhalkalaki terminaline ulaştırılmış, burada tren teker değişiminin ardından Kars`a gönderilmiştir.

Bahsi geçen yükler Kars Terminaline ulaşmış olmakta

Şunu da belirtmek gerekir ki, "Bakü-Tiflis-Kars (BTK) Demiryolu Hattı" ile taşınan yükler şu ana kadar yalnızca konteynerler vasıtasıyla taşınmıştır. Akhalkalaki Terminalinde konteynerlar Türkiye’den gelen platformlara boşaltıldıktan sonar yollarına devam ettirilmişler.

30 Ekim 2017’de kullanıma sunulan "Bakü-Tiflis-Kars (BTK) Demiryolu Hattı"nın umumi uzunluğu 846 km olmaktadır ki, bunun 504 kilometresi Azerbaycan, 263 kilometresi Gürcistan ve 79 kilometresi Türkiye’nin payına düşmektedir.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.