1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Bakan Kavaf Kars’ta
Bakan Kavaf Kars’ta

Bakan Kavaf Kars’ta

Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf: Çalışmalarımızı sessizce sürdürüyoruz...

A+A-

Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu’nun “kadınların köle olarak çalıştırıldığı ve ensest ilişkiye” maruz kaldıkları şeklindeki raporunu Kars’ta değerlendiren Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, “O bölgesel bir problem değil. Türkiye’nin hatta dünyanın her tarafında olabilecek bir problem. Bu konudaki çalışmalarımızı sessizce götürmenin daha doğru olduğunu düşünüyorum.” dedi. 

Türk Hava Yolları’nın Atlasjet uçağıyla Kars’a gelen Bakan Kavaf’ı havaalanında Kars Valisi Ahmet Kara, Ardahan Valisi Mustafa Tekmen, AK Parti Kars Milletvekili Mahmut Esat Güven, Belediye Başkanı AK Parti’li Nevzat Bozkuş, Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Rektörü Prof. Dr. Abamüslüm Güven ile daire amirleri ve partililer karşıladı.

 

Kars Valiliği’nde Vali Ahmet Kara’dan kentle ilgili brifing alan Kavaf, burada gazetecilerin sorularını cevapladı.

 

Bakan Kavaf, bir gazetecinin, “Türk Kadın Dernekleri Federasyonu’nun geçtiğimiz hafta yayınladığı raporda, özellikle Güneydoğu’daki kadınların ensest ilişkiye maruz kaldıkları ve ev planlarının bu tür olayları arttırdığı şeklinde” tespitleri vardı. Bu raporu nasıl değerlendiriyorsunuz ve Bakanlık olarak bir çalışmanız olacak mı?” şeklindeki soruya şu cevabı verdi:

 

“O bölgesel bir problem değil. O Türkiye’nin her yerinde söz konusu olabilecek bir problem, hatta dünyanın her yerinde olabilecek bir problem. Elbette fiziki şartların ailenin mahremiyet esaslarına uygun şekilde dizayn edilmesi problemin çözülmesi için ilk şart. Çok önemli bir konu. Ama hassas bir konu. Bizim kurumlarımızın bu konuda yaptıkları çalışmalar var. Ama bunu biraz daha sessiz götürmenin daha doğru olduğuna inanıyorum.”

 

Kavaf, “Son aylarda Kars’ta genç kızların intiharlarında artış olduğu ve Bakanlığın bir çalışmasının olup olmadığı” yönündeki soruya da, “Bütün Türkiye’de bununla ilgili toplum merkezlerimizde yürütülen çalışmalar var. Hem rehabilitasyon hem de eğitim çalışmaları var. Kız çocuklarımızın sürdürülebilir bir eğitim almaları, bu intihar olaylarının azalmasında etkili olacaktır tabi.” şeklinde yorumladı.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.